Έτοιμο το νέο μικρό SUV της Kia!

Το νέο Kia Niro σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρείας στην κατηγορία των μικρών SUV.
Η Kia ετοιμάζεται να μπει και αυτή στην κατηγορία των μικρών SUV με ένα νέο μοντέλο που θα ονομαστεί «Niro» και το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο το Φεβρουάριο.

Το σύστημα κίνησης του Niro θα είναι αποκλειστικά
υβριδικό και με δυνατότητα φόρτισης από πρίζα.
Οι πρώτες εικόνες-σκίτσα του νέου Kia Niro παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Kia στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Οι εικόνες αυτές έρχονται σαν συνέχεια των πρώτων σκίτσων του μοντέλου που σας είχαμε δείξει το Νοέμβριο.

Σχεδιαστικά, το νέο Kia Niro αποτελεί προϊόν έμπνευσης των Σχεδιαστικών Κέντρων της Kia σε Η.Π.Α. και Κορέα. Η εταιρεία, χαρακτηρίζει τη σχεδίαση του νέου της μοντέλου ως ένα αποτέλεσμα που «συνδυάζει την πρακτικότητα και αισθητική ενός μικρού SUV, με ένα αεροδυναμικό αμάξωμα με γλυπτές επιφάνειες».

Για την κίνησή του, το Niro θα χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα με κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων-104 ίππων, αλλά και έναν ηλεκτροκινητήρα 43 ίππων. Οι εκπομπές CO2 αναμένεται να είναι κάτω από 90 γρ./χλμ. Λίγο καιρό μετά το λανσάρισμά του, αναμένεται επίσης να διατεθεί και έκδοση με υβριδικό σύστημα κίνησης που φορτίζει και από πρίζα (plug-in hybrid).
TAG