Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του VW Golf GTI Clubsport των 265 ίππων!

Πιο γρήγορες επιδόσεις και ακόμη πιο σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά, υπόσχεται το νέο VW Golf GTI Clubsport.
Η VW ανακοίνωσε επίσημα το ξεκίνημα των πωλήσεων του VW Golf GTI Clubsport, της νέας, κορυφαίας έκδοσης του Golf GTI με 265 ίππους ισχύος και ακόμη πιο δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά.

Ο 2λιτρος turbo βενζινοκινητήρας του VW Golf GTI έχει
φθάσει στους 265 ίππους ή 290 με στιγμιαίο boost.
Το GTI Clubsport δημιουργήθηκε με αφορμή τα 40 χρόνια από το πρώτο VW Golf GTI και με 265 ίππους ισχύος είναι το ισχυρότερο GTI στην ιστορία. Μάλιστα, μέσω μιας ειδικής boost ρύθμισης (με kick down του κιβωτίου DSG 6), ο οδηγός μπορεί στιγμιαία και για 10 δλ. να αυξήσει τη δύναμη του μοτέρ στους 290 ίππους και να απολαύσει ακόμη πιο εκρηκτικές επιδόσεις.

Ειδικά στο πεδίο των επιδόσεων, το νέο VW Golf GTI Clubsport απαιτεί 6,3 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, ένας χρόνος βελτιωμένος κατά 0,1 δλ. σε σχέση με το Golf GTI Performance των 230 ίππων και κατά 0,2 δλ. με το «απλό» Golf GTI των 220 ίππων.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα εκπληκτικά νέα
αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα.
Εκτός της ισχύος, το νέο κορυφαίο Golf διαθέτει νέα αεροδυναμικά βοηθήματα (εμπρός splitter, πίσω νέα αεροτομή), που βελτιώνουν το κράτημα και προσφέρουν σύμφωνα με τη VW, ακόμη καλύτερα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Αλλαγές υπάρχουν και στο design, με πιο δυναμικούς προφυλακτήρες με μεγαλύτερη εισαγωγή εμπρός, αλλαγμένο διαχύτη πίσω, αλλά και νέους τροχούς με ζάντες 18 ιντσών. Επίσης, στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα νέα αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα σε GTI design επένδυση, αλλά και το σπορ τιμόνι με αλκαντάρα.

Τιμολογιακά, η VW στη Γερμανία έχει ορίσει την αρχική τιμή του νέου Golf GTI Clubsport στα 36.450 ευρώ, όντας ακριβότερο κατά 4.100 ευρώ σε σχέση με το Golf GTI Performance.
TAG