Πρόβλημα με τους αερόσακους για 1,2 εκατ. μοντέλα Honda, Fiat και Chrysler στην Ευρώπη

Η Honda θα ανακαλέσει Jazz της περιόδου 2009-2014, για να διορθώσει το πρόβλημα με τους αερόσακούς τους.
Σχεδόν 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα των Honda, Fiat και Chrysler στην Ευρώπη και συνολικά 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως θα ανακληθούν, λόγω πιθανού προβλήματος με τους αερόσακούς τους.

To πρόβλημα με τους αερόσακους αφοράς σε δυσλειτουργία
των μονάδων ελέγχων που προέρχονται από την Continental.
Το πρόβλημα έχει να κάνει με αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί από το 2007 έως το 2015 και είναι εφοδιασμένα με μονάδες ελέγχου των αερόσακών τους, που προέρχονται από τη γνωστή γερμανική εταιρεία Continental.

Ειδικότερα, λόγω δυσλειτουργίας της μονάδας ελέγχου, σε περίπτωση σύγκρουσης υπάρχει η πιθανότητα ο αερόσακος να μην ανοίξει καθόλου ή να ανοίξει πιο βίαια, ενώ ενδέχεται ο αερόσακος να ανοίξει ακόμη και όταν δεν συντρέχει κάποιος λόγος για αυτό.

Μέχρι σήμερα, η Honda έχει ανακοινώσει ότι στην Ευρώπη τα αυτοκίνητα που αφορά η ανάκληση είναι τα Jazz (μοντέλο 2009-2014), Insight (μοντέλο 2010-2014), CR-Z (μοντέλο 2011-2015) και CR-V (μοντέλο 2007-2011).

Επίσης, από την πλευρά της Chrysler, η ανάκληση αφορά σε μοντέλα Dodge Journey και Chrysler Voyager, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για το ποιο μοντέλο ή μοντέλα της Fiat μπορεί να εμπλέκονται στο πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην παγκόσμια ανάκληση, εκτός των Honda, Fiat και Chrysler, εμπλέκονται και άλλες μάρκες, με τη Mercedes να έχει ήδη ανακαλέσει C-Class των ετών 2008 και 2009, αλλά και GLK του 2010 στις Η.Π.Α., για το ίδιο πρόβλημα.

Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και μάρκες όπως η VW, η Mazda, η Volvo, η Kia.
TAG