Η VW ετοιμάζει για πρώτη φορά κουπέ Tiguan και 7θέσιο

Η VW θα επεκτείνει τις επιλογές του νέου Tiguan με δύο νέες εκδόσεις αμαξώματος μέσα στην επόμενη διετία.
Επιβεβαιώθηκε επίσημα η επικείμενη άφιξη για πρώτη φορά στην ιστορία δύο επιπλέον εκδόσεων αμαξώματος του Tiguan, με την κουπέ να έχει πιο σπορ προσανατολισμό και την 7θέσια πιο οικογενειακό.

Το περσινό πρωτότυπο Cross Coupe της VW, αναμένεται
 να επηρεάσει σχεδιαστικά το νέο κουπέ Tiguan.
Την αποκάλυψη έκανε ο Υπεύθυνος των compact αυτοκινήτων της VW, Dr. Jochen Bohle, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι καθ' οδόν οι δύο νέες εκδόσεις του μοντέλου. Μάλιστα, ο κ. Bohle δήλωσε ότι θα υπάρξει μια ολόκληρη νέα οικογένεια Tiguan, κάτι σας μια ξεχωριστή μάρκα μέσα στη μάρκα.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι για την κουπέ έκδοση θα δούμε ένα 4πορτο κουπέ αμάξωμα, στα πρότυπα της BMW X4, με ίδιο μεταξόνιο με το Tiguan και σχεδίαση που θα βασιστεί πάνω σε αυτή του περσινού πρωτότυπου Cross Coupe GTE.

Σε ό,τι αφορά στην 7θέσια επιλογή, αυτή θα ονομαστεί «Tiguan XL» και θα έχει μακρύτερο μεταξόνιο κατά 110 χλστ. σε σχέση με το απλό Tiguan. Το αυτοκίνητο θα έχει επίσης ελαφρώς πιο πλατιά μετατρόχια, ενώ στάνταρ θα είναι τετρακίνητο.

Χρονικά, το 7θέσιο Tiguan θα είναι το πρώτο που θα δούμε στην παραγωγή το 2017, ώστε το 2018 να ακολουθήσει η κουπέ έκδοση. Θυμίζουμε ότι στη χώρα μας, η νέα γενιά του VW Tiguan θα είναι διαθέσιμη από τον ερχόμενο Μάιο.
TAG