Η νέα Alpina B7 xDrive με 600 άλογα είναι η εναλλακτική της BMW M7!

Μπορεί η BMW να μη έχει δημιουργήσει M7 μοντέλο, όμως ο γνωστός βελτιωτικός οίκος της Alpina προχώρησε στην παρουσίαση της νέας B7 xDrive, που βασίζεται πάνω στη BMW Σειρά 7 και διακρίνεται για τα εκρηκτικά χαρακτηριστικά της.

Πρόκειται για την τρίτη γενιά της Alpine B7, η οποία φέρει έναν βελτιωμένο V8 twin-turbo βενζινοκινητήρα 4,4 λίτρων, με ανεβασμένη ισχύ 600 ίππων και ροπή 800 Nm, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 8άρι Sport αυτόματο κιβώτιο που αποτελεί δημιουργία της Alpina με τη ZF.

Σε συνδυασμό και με την παρουσία της τετρακίνησης, το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 3,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου αγγίζει τα 311 χλμ./ώρα.

Φυσικά, με τόση δύναμη κάτω από το καπό της, η Alpina B7 φέρει τις απαραίτητες αλλαγές στις αναρτήσεις της, έχοντας και ενεργά αμορτισέρ, αλλά και αντιστρεπτικές, ενώ οι τροχοί της διαθέτουν ζάντες 20 ιντσών και έχουν διάσταση 255/40 εμπρός και 295/35 πίσω. Ενισχυμένα είναι και τα φρένα, με μεγαλύτερους δίσκους και 4πίστονες δαγκάνες εμπρός.

Σχεδιαστικά, η Alpina B7 τονίζει τη σπορ υπόστασή της μέσω της παρουσίας περιμετρικών σπόιλερ, τετραπλών πίσω εξατμίσεων, αλλά και ειδικών χρωματισμών Alpina μπλε ή πράσινο μεταλλικό.

Εσωτερικά, μπορεί κανείς να επιλέξει μεταξύ κορυφαίων δερμάτων Νάπα για τα καθίσματα, πλήρως δερμάτινων επενδύσεων στο ταμπλό και τις πόρτες, σύστημα Head-up-display, πίσω κάμερας, επενδύσεις σε πιάνο λάκα ή ξύλου μυρτιάς, πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων με τεχνολογία LED και πολλά άλλα.

Σε ό,τι αφορά στο λανσάρισμά της, η νέα Alpina B7 θα κάνει το ντεμπούτο της στις αρχές Μαρτίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ λίγο αργότερα θα παρουσιαστεί και στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης.
TAG