TS050: Ιδού το νέο αγωνιστικό «όπλο» της Toyota!

Με πολλές βελτιώσεις κυρίως αεροδυναμικές, παρουσιάστηκε το νέο αγωνιστικό πρωτότυπο TS050 της Toyota.
Η Toyota παρουσίασε το νέο της αγωνιστικό πρωτότυπο TS050, με το οποίο η ιαπωνική εταιρεία θα διεκδικήσει νίκες και αγωνιστικούς θριάμβους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής του 2016.

Ο πρώην οδηγός της Φόρμουλα 1 Kamui Kobayashi,
προστίθεται στους πιλότους της Toyota για τη νέα σεζόν.
Το νέο Toyota TS050 θα ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα πρωτότυπα της Audi και της Porsche στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας λάβει νέα σχεδίαση στο εμπρόσθιο τμήμα, αλλαγμένους τροχούς, αλλά και μια σειρά από αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Το αγωνιστικό θα λάβει μέρος στην top κατηγορία LMP1 και, παρότι η Toyota δεν το έχει ανακοινώσει επίσημα, αναμένεται να διατηρήσει το υβριδικό σύστημα κίνησης του περσινού αγωνιστικού TS040, με V8 βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρες σε κάθε άξονα, για συνολική ισχύ 1.000 ίππων.

Διάσημη και προερχόμενη από τους αγώνες είναι η λίστα τον οδηγών που θα απαρτίσουν τα πληρώματα των δύο αγωνιστικών με τα οποία η Toyota θα λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα, με το πρώτο πλήρωμα να αποτελείται από τους πρώην οδηγούς F1 Anthony Davidson, Sebastien Buemi και Kazuki Nakajima, ενώ το δεύτερο από τους Stephane Sarrazin, Mike Conway και Kamui Kobayashi.
TAG