Η νέα αγωνιστική Aston Martin V8 Vantage GTE έχει υψηλές βλέψεις

Μετά την περσινή αποτυχία, η Aston Martin παρουσίασε τη νέα αγωνιστική V8 Vantage GTE, με την οποία η εταιρεία θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής της FIA, έχοντας ως στόχο αποκλειστικά την πρώτη θέση του βάθρου.

Πρόκειται για τη 12η χρονιά που η Aston Martin παίρνει μέρος στο Πρωτάθλημα, έχοντας όλα αυτά τα χρόνια 23 νίκες - τις περισσότερες από άλλο κατασκευαστή.

Φέτος, η εταιρεία θα συμμετάσχει με τρία αυτοκίνητα, τόσο σε όλο το καλεντάρι του Πρωταθλήματος, όσο και στο φημισμένο αγώνα των 24 ωρών του Λε Μαν. Οι δύο νέες αγωνιστικές V8 Vantage θα μετέχουν στην κατηγορία GTE Pro και η τρίτη στη GTE Am.

Η Aston Martin V8 Vantage GTE του 2016 έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το περσινό αγωνιστικό, κυρίως σε ό,τι αφορά στην αεροδυναμική, αποκτώντας ένα ολοκαίνουργιο πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η καινούργια πίσω αεροτομή και ο νέος διαχύτης.

Σε ό,τι αφορά στους οδηγούς, στην κατηγορία GTE Pro το τρίο της πρώτης εκ των δύο Aston αποτελείται από τους Δανούς Nicki Thiim και Marco Sørensen, μαζί με το Βρετανό Darren Turner. Η δεύτερη, θα έχει οδηγούς το Νεοζηλανδό Richie Stanaway, το Βρετανό Jonny Adam και το Βραζιλιάνο Fernando Rees.

Τέλος, πίσω από το τιμόνι της V8 Vantage στην κατηγορία GTE Am, θα βρεθούν ο  Καναδός Paul Dalla Lana (CA), ο Πορτογάλος Pedro Lamy  και ο Αυστριακός Mathias Lauda.
TAG