Η Audi αποκαλύπτει τη νέα τετρακίνηση quattro ultra

Με νέα τετρακίνηση quattro ultra για περισσότερη οικονομία κίνησης θα εφοδιάζονται όλα τα νέα 4X4 Audi.
Θέλοντας να βελτιώσει τις επιδόσεις οικονομίας των τετρακίνητων μοντέλων της, η Audi παρουσίασε τη νέα τετρακίνηση quattro ultra, η οποία υπόσχεται να μειώσει τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση των τετρακίνητων μοντέλων της Audi.

Το πρώτο χρονικά μοντέλο της Audi με τη νέα τετρακίνηση,
θα είναι το εικονιζόμενο A4 Allroad.
Η νέα τετρακίνηση της Audi για να πετύχει τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, ουσιαστικά μπορεί να στείλει για όσο διάστημα απαιτείται όλη τη διαθέσιμη ροπή στον εμπρόσθιο άξονα, μοιράζοντας και στον πίσω, αποκλειστικά και μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Η τετρακίνηση quattro ultra χρησιμοποιεί δύο συμπλέκτες,
έχοντας τη δυνατότητα να στείλει όλη τη ροπή και μόνο εμπρός.
Για να μειώσει μάλιστα το χρόνο εμπλοκής του πίσω άξονα στο απειροελάχιστο, η Audi χρησιμοποιεί μια σειρά από νέας γενιάς αισθητήρες, που λαμβάνουν συνεχώς πληροφορίες από τους τροχούς, το τιμόνι, τα πεντάλ κ.λπ., ώστε μέσω ενός εγκεφάλου στο κιβώτιο, να αποφασιστεί άμεσα το πότε θα σταλεί δύναμη και πίσω.

Δομικά, σε σχέση με την προηγούμενη τετρακίνηση quattro, η νέα quattro ultra διαφοροποιείται λόγω της ύπαρξης ενός πολύδισκου, ηλεκτρομηχανικά ελεγχόμενου συμπλέκτη και ενός επιπλέον στον πίσω άξονα, έναντι του κεντρικού διαφορικού πριν.

Το νέο σύστημα τετρακίνησης της Audi θα το δούμε για πρώτη φορά στο καινούργιο A4 Allroad, ενώ θα ακολουθήσουν το Audi A4, το νέο A5 και το δεύτερης γενιάς Q5.
TAG