Νέα βελτιωμένη Chevrolet Camaro SS της Hennessey με 1.000 ίππους! (+video)

Έως τα εκπληκτικά 1.000 άλογα ισχύος και 1.203 Nm ροπής φθάνει την απόδοση της Chevrolet Camaro SS η αμερικάνικη Hennessey.
Η αμερικάνικη Hennessey περιποιείται τη νέα Chevrolet Camart SS και μας την παρουσιάζει εκτοξεύοντας τη δύναμη του V8 κινητήρα της από τα 455 άλογα, έως και τους εκπληκτικούς 1.000 ίππους!

Ο ιδιοκτήτης της Camaro SS θα χρειαστεί να καταβάλει ένα
ποσό 65.000 δολ. για την υπέρ-βελτίωση της Camaro του.
Ο αμερικάνικος βελτιωτικός οίκος προσφέρει μάλιστα για την Camaro SS διάφορα προγράμματα βελτίωσης, τα οποία αυξάνουν την ισχύ έως και τους 650 ίππους εφόσον ο ιδιοκτήτης θέλει να διατηρήσει ατμοσφαιρικό τον κινητήρα ή μέχρι τα 1.000 άλογα, στην περίπτωση που προστεθεί και υπερτροφοδότηση.

Για να επιτύχει μάλιστα την εκτόξευση της ισχύος στους 1.000 ίππους, η Hennessey αυξάνει τη χωρητικότητα του κινητήρα στα 6,8 λίτρα, από τα 6,2 λτ. εργοστασιακά, ενώ εκτός του υπερσυμπιεστή, προσθέτει και intercooler. Φυσικά, τόση δύναμη απαιτεί σφυρήλατα πιστόνια, ενισχυμένες κυλινδροκεφαλές, βελτιωμένες βαλβίδες, επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου και μια σειρά από άλλες επεμβάσεις.

Σημειώστε επίσης ότι, εκτός της ισχύος των 1.000 ίππων της HPE1000 Camaro όπως ονομάζει η Hennessey το δημιούργημά της, υπάρχει και αύξηση της ροπής στα 1.203 Nm στις 4.200 σ.α.λ.

Ύστερα από αυτά τα νούμερα που ζαλίζουν είναι κρίμα που η Hennessey δεν μας ανακοινώνει τους χρόνους των επιδόσεων της Camaro, ωστόσο εάν ποτέ βρεθείτε στις Η.Π.Α., καλό θα είναι να ξέρετε ότι οι βελτιώσεις κοστίζουν 65.000 δολάρια και συνοδεύονται από εγγύηση ενός έτους.


Δείτε βίντεο με τη δυναμομέτρηση της Camaro στην πιο light έκδοση των 600 ίππων.


TAG