Μια Ferrari 335 S Spider Scaglietti του 1957 έσπασε το ρεκόρ του ακριβότερου αυτοκινήτου σε δημοπρασία!

Σε τιμή-ρεκόρ πωλήθηκε η εικονιζόμενη Ferrari 335 S Spider Scaglietti του 1957, 1 από τις μόλις 4 που έχουν κατασκευαστεί.
Τιμή-ρεκόρ πέτυχε χθες στη δημοπρασία της Arcturial Retromobile στο Παρίσι μια Ferrari 335 S Spider Scaglietti του 1957, η οποία πωλήθηκε αντί του ιλιγγιώδους ποσού των 32,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Η 335 S του ρεκόρ έχει λάβει μέρος στους σημαντικότερους
αγώνες της δεκαετίας του '50 με πολλές νίκες.
Μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο ποσό σε δημοπρασία είχε πιάσει μια Ferrari 250 GTO που είχε πωληθεί τον Αύγουστο του 2014 αντί τιμής 28,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όμως, θα πρέπει να τονίσουμε ότι εάν λάβουμε υπόψιν τις τιμές σε δολάρια, το ρεκόρ ουσιαστικά δεν υφίσταται, αφού με βάση την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, η τιμή της 250 GTO ήταν 38,1 εκατομμύρια δολάρια το 2014, ενώ η χθεσινή της 335 S, 35,7 εκατομμύρια δολάρια.

Πριν τη δημοπρασία, η Ferrari 335 S ήταν επί 46 έτη μέρος
της σημαντικότερης συλλογής Ferrari μοντέλων παγκοσμίως.
Πάντως το ρεκόρ δεν μειώνει την αξία της Ferrari 335 S Spider Scaglietti της χθεσινής δημοπρασίας του Παρισιού, η οποία είναι ένα μοναδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο του 1957, που είχε κατασκευαστεί σε μόλις 4 μονάδες.

Η ιστορία της συλλεκτικής αυτής Ferrari έχει καταγράψει μια σειρά από συμμετοχές σε σημαντικούς αγώνες της εποχής, με πολλές νίκες. Πίσω από το τιμόνι της έχουν κάτσει μεγάλα ονόματα του παρελθόντος όπως ο περίφημος Sir Stirling Moss, ο Wolfgang von Trips, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 του '58 Mike Hawthorn και αρκετοί άλλοι.

Τα μεγαλύτερα ονόματα οδηγών αγώνων της εποχής έχουν
βρεθεί πίσω από το τιμόνι της μοναδικής αυτής Ferrari.
Τα τελευταία 46 χρόνια το αυτοκίνητο βρισκόταν στην κατοχή του Γάλλου διάσημου συλλέκτη Pierre Bardinon και μέρος μιας μοναδικής συλλογής 50 θρυλικών αγωνιστικών μοντέλων της Ferrari, που θεωρείται σαν η πιο πολύτιμη παγκοσμίως.

Όσο τώρα τέλος για τη δημοπρασία, η τιμή της Ferrari 335 S Spider Scaglietti ξεκίνησε από τα 20 εκατ. ευρώ και σε 1 μόλις λεπτό ανέβηκε στα 26 εκατ. ευρώ. Δέκα λεπτά αργότερα, ένας εκ των παρευρισκομένων στη δημοπρασία προσέφερε το ποσό των 32,1 εκατ. ευρώ, νικώντας έτσι τον τελευταίο εναπομείναντα ενδιαφερόμενο, ώστε να αποκτήσει τελικά το μοναδικό αυτό κομμάτι.
TAG