Έρχεται η νέα super-κουπέ BMW Σειρά 8 το 2020!

Το 2020 θα επαναφέρει στη γκάμα της η BMW τη Σειρά 8, ώστε να δημιουργήσει το νέο κορυφαίο κουπέ της μοντέλο.
Μετά από 17 χρόνια η BMW θα αναβιώσει τη μοναδική Σειρά 8, με το νέο μοντέλο να αναμένεται σε περίπου 4 χρόνια, ώστε να τεθεί αντιμέτωπο με αυτοκίνητα όπως η Mercedes S-Class Coupe και η Continental GT της Bentley.

Το πρωτότυπο BMW Gran Lusso του 2013, αναμένεται να
επηρεάσει σε ένα μεγάλο βαθμό τη σχεδίαση της νέας Σειρά 8.
Η νέα γενιά της BMW Σειρά 8 θα παρουσιαστεί το 2020 και αναμένεται να είναι η τεχνολογική κορύφωση των μοντέλων της βαυαρικής φίρμας, με πολλά βέβαια κοινά στοιχεία με τη νεότερη γενιά της Σειρά 7. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing της Γερμανίας,

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, ο Πρόεδρος της BMW Harald Krueger έχει στα χέρια του δύο διαφορετικές προτάσεις-σχέδια για τη Σειρά 8. Η πρώτη, αφορά σε ένα super-πολυτελές 4πορτο κουπέ, με στοιχεία που θα φέρνουν στη BMW Σειρά 6 Gran Coupe, αλλά με ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η πρώτη BMW Σειρά 8 ήταν ένα μεγάλο κουπέ που
κατασκευάστηκε από το 1989 μέχρι και το 1999.
Η δεύτερη πρόταση αφορά σε ένα παραδοσιακό μεγάλο διθέσιο κουπέ (και στην κάμπριο έκδοσή του), το οποίο σχεδιαστικά δεν αποκλείεται να επηρεαστεί από το πρωτότυπο BMW Gran Lusso του 2013, που είχε φτιαχτεί από τον Pininfarina.

Η τελική επιλογή αναμένεται να αποκαλυφθεί στο κοινό το 2018, όταν και η BMW θα αποκαλύψει αρχικά σε πρωτότυπη μορφή τη νέα Σειρά 8.

Σε κάθε περίπτωση, η κατασκευή της νέας BMW Σειρά 8 έχει αποφασιστεί από τους Βαυαρούς και ο λόγος έχει να κάνει κυρίως με την επιτυχία, αλλά και το μεγάλο κέρδος που αποκομίζει η Mercedes από την S-Class και τις διάφορες εκδόσεις αμαξώματός της (σεντάν, Maybach, κουπέ, κάμπριο).

Σε αυτή την κατηγορία, η BMW έχει σήμερα μόνο τη Σειρά 7 και με την ειλημμένη πλέον απόφαση της επιστροφής της Σειρά 8, η γερμανική μάρκα θα διεκδικήσει το δικό της μερίδιο στην πίτα των κερδών.

Πηγή: Autocar
TAG