Επίσημη αποκάλυψη του νέου SUV της SEAT και με 1.000άρη turbo 115 ίππων!

Παρουσιάστηκε τελικά και επίσημα μόλις πριν λίγα λεπτά το νέο SUV της SEAT, το οποίο ονομάζεται «ATECA» και διαθέτει στη γκάμα του κινητήρες βενζίνης και diesel από 1,0 λτ. με turbo.

Το νέο SEAT ATECA σχεδιαστικά βασιζεται πάνω στο Leon, περιλαμβάνοντας παράλληλα όλες εκείνες τις επεμβάσεις (ποδιές στους προφυλακτήρες, μαύρα περιμετρικά προστατευτικά, ράγες οροφής, αυξημένη απόσταση από το έδαφος), που του δίνουν μια πιο... περιπετειώδη εμφάνιση.

Αλλά και στο εσωτερικό του, το ATECA βασίζεται στο Leon, φέροντας κάποιες αλλαγές, όπως τη λίγο πιο κάθετη σχεδίαση του ταμπλό, το ηλεκτρικό χειρόφρενο πάνω στην κονσόλα, αλλά και το νέο περιστροφικό διακόπτη για την επιλογή τη τετρακίνησης.

Τεχνικά, όπως τα περισσότερα από τα νέα μοντέλα των εταιρειών του VW Group, έτσι και το ATECA χτίζεται πάνω στη νεότερη πλατφόρμα MQB του Ομίλου, έχοντας μήκος 4,36 μέτρων. Η SEAT υπόσχεται πολύ καλούς χώρους και μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 510 λίτρων στο 4Χ2 και 485 λίτρων στο 4Χ4.

Στους κινητήρες, η γκάμα περιλαμβάνει μοτέρ βενζίνης 1,0 λτ. turbo με 115 ίππους, αλλά και 1,4 λτ. turbo με 150 ίππους και Σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων. Στο diesel, θα δούμε τον 1,6 TDI με 115 ίππους, αλλά και δύο 2λιτρους TDI με 150 και 190 άλογα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου στους diesel κυμαίνεται μεταξύ 4,3 και 5,0 λτ./100 χλμ., ενώ στη βενζίνη από 5,3 μέχρι 6,2 λτ./100 χλμ.

Σε ό,τι αφορά τέλος στα κιβώτιά του, το ATECA θα διατεθεί με στάνταρ μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ θα υπάρχει και το 7τάχυτο αυτόματο, DSG διπλού συμπλέκτη. Στη γκάμα, θα έχουμε προσθιοκίνητες, αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις.
TAG