Vision Concept: Η γαλλική Alpine επιστρέφει μετά από 21 χρόνια απουσίας!

Μετά από πολλά χρόνια φημών και καθυστερήσεων, η Renault αναβιώνει επίσημα την ιστορική γαλλική μάρκα κατασκευής σπορ αυτοκινήτων Alpine, αποκαλύπτοντας το νέο σπορ κουπέ Vision Concept.

Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε σήμερα στο Μόντε Κάρλο, λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρώτη του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, ώστε στις αρχές του 2017 να μπει στην παραγωγή χωρίς μεγάλες αλλαγές.

Σχεδιαστικά, το κουπέ αμάξωμα του μοντέλου δείχνει σαν φυσική σχεδιαστική εξέλιξη της διάσημης Alpine A110 του παρελθόντος και χαρακτηρίζεται από τα ίδια εμπρόσθια διπλά στρογγυλά φωτιστικά.

Στο πίσω μέρος από την άλλη, η σχεδίαση είναι εντελώς νέα, με την οροφή να πέφτει πάνω σε μια μικρή αεροτομή και να συμπληρώνεται από μακρόστενα φωτιστικά, σε ένα αποτέλεσμα που θυμίζει ελαφρώς το πίσω μέρος του A7 της Audi.

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση είναι άκρως σπορτίφ με στοιχεία όπως το αιωρούμενο τούνελ της μετάδοσης, τους αεροπορικού τύπου διακόπτες στην κονσόλα, αλλά και το μικρό σε διαστάσεις τιμόνι να ξεχωρίζουν.

Σε ό,τι αφορά τώρα στα μηχανικά του μέρη, η Alpine ανακοινώνει ότι ο κινητήρας του θα είναι ένας νέος 4κύλινδρος turbo που έχει εξελιχθεί από τους μηχανικούς της Renault Sport. Το μοτέρ αυτό, σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου, αναμένεται να προσφέρει άκρως εκρηκτικές επιδόσεις (π.χ. 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δλ.).

Περαιτέρω στοιχεία προς το παρόν για το μοντέλο δεν δίνονται στη δημοσιότητα, ωστόσο η Alpine διαβεβαιώνει ότι το αυτοκίνητο θα χαρακτηριστεί από τα σπορ οδικά και οδηγικά του χαρακτηριστικά, απευθυνόμενο στους λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων ανά τον κόσμο.
TAG