Με 401 άλογα η νέα Mercedes-AMG Ε 43

H Mercedes ετοιμάζεται να παρουσιάσει στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης την πρώτη έκδοση επιδόσεων της νέας γενιάς της E-Class, με την ολοκαίνουργια Mercedes-AMG E 43 να προσφέρει 401 ίππους ισχύος.

Η νέα E 43 είναι η μικρότερη εκ των δύο AMG εκδόσεων της νέας E-Class που θα μας φέρει η Mercedes, με την ακόμη πιο ισχυρή E 63 να αναμένεται μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Γυρνώντας ωστόσο στο σήμερα, η νέα Mercedes-AMG E 43 αποκτά τον 3λιτρο bi-turbo V6 βενζινοκινητήρα των Mercedes-AMG C 43 και Mercedes-AMG GLE 450 Coupe, ο οποίος προσφέρει αυξημένη απόδοση 401 ίππων και μέγιστη ροπή 520 Nm μεταξύ των 2.500 και 5.000 σ.α.λ.

Ο κινητήρας της AMG συνδυάζεται με σπορ 9άρι αυτόματο 9G-TRONIC κιβώτιο, αλλά και με τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC, που στέλνει την περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα. Για το 0-100 χλμ,./ώρα, η νέα E 43 απαιτεί μόνο 4,6 δλ., ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Εκτός των επιδόσεων, η E 43 διαθέτει ως στάνταρ τη ρυθμιζόμενη αερανάρτηση AMG AIRMATIC Adaptive Sport, μαζί με πιο σπορ τιμόνι με μεταβαλλόμενη υποβοήθηση και πιο ισχυρά φρένα.

Σχεδιαστικά, στο αμάξωμα ακολουθήθηκε μια συνολικά διακριτική ενίσχυση, με ελαφρώς πιο επιθετικούς προφυλακτήρες με πίσω διπλές εξατμίσεις, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και πλευρικά σπόιλερ. Στο εσωτερικό, συναντούμε ένα πιο σπορ τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, κόκκινες ραφές στα όργανα και AMG πίνακα οργάνων.

Μετά την Έκθεση της Νέας Υόρκης (25/03-03/04) η Mercedes-AMG E 43 θα τεθεί προς παραγγελία τον Ιούνιο, ώστε τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις.
TAG