Έρχεται αναβαθμισμένο BMW i3 με ηλεκτρική αυτονομία 300 χλμ.!

Η BMW θα φέρει το i3 με νέα μπαταρία, που θα προσφέρει στην αμιγώς ηλεκτρική του εκδοχή αρκετά μεγαλύτερη αυτονομία.
Στο δεύτερο μισό της χρονιάς η BMW θα παρουσιάσει την ανανεωμένη εκδοχή του ηλεκτρικού της μοντέλου i3, το οποίο θα αυξήσει τις διαθέσιμες εκδόσεις του, αλλά και κυρίως, θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης με μία φόρτιση.

Το BMW i3 με την καινούργια μπαταρία, θα έχει και έκδοση
με βενζινοκινητήρα-γεννήτρια, εκτός της αμιγώς ηλεκτρικής.
Σήμερα, το BMW i3 διαθέτει δύο εκδόσεις, μια με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και μια που προσθέτει και έναν μικρό βενζινοκινητήρα, για αύξηση της αυτονομίας του. Και οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 18,8 kWh, που παρέχει θεωρητική ηλεκτρική αυτονομία έως και 190 χλμ.

Στην ανανεωμένη εκδοχή του όμως, το i3 θα προσφέρεται και με μια νέα μπαταρία μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης, η οποία θα εφοδιάσει τόσο μια νέα αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, όσο και μια έκδοση που θα φέρει και πάλι έναν βενζινοκινητήρα-γεννήτρια.

Η ηλεκτρική έκδοση του BMW i3 με την καινούργια μπαταρία αναμένεται να προσφέρει αυξημένη αυτονομία κίνησης που θα φθάνει τα 300 χλμ., όσο δηλαδή έχει σήμερα η έκδοση με τον βενζινοκινητήρα, ενώ ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η αυτονομία της νέας εκδοχής με τον βενζινοκινητήρα-γεννήτρια.

Το μόνο που μένει ύστερα από όλα αυτά είναι να δούμε και πόσο θα αυξηθούν οι τιμές των νέων εκδόσεων με την μεγαλύτερη αυτονομία του BMW i3, που πάντως θα μεγιστοποιήσουν την πρακτικότητα του μοντέλου, επιτρέποντας τη διάνυση μεγαλύτερων αποστάσεων, χωρίς το άγχος της φόρτισης. 
TAG