Η Honda παρουσιάζει την πρώτη αγωνιστική έκδοση του supercar NSX

Πισωκίνητο και με 3,5 λτ. V6 twin-turbo κινητήρα παρουσιάζεται το αγωνιστικό Acura NSX για το Πρωτάθλημα FIA GT3.
Μέσω του πολυτελούς brand της Acura, η Honda παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης την πρώτη αγωνιστική έκδοση του NSX, η οποία θα ομολογκαριστεί για συμμετοχή στο Αμερικάνικο Πρωτάθλημα FIA GT3.

Στο εσωτερικό η Honda έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες
αλλαγές για να προσδώσει ένα αγωνιστικό περιβάλλον.
Το νέο αγωνιστικό NSX διαφέρει σε σχέση με το «κανονικό» μοντέλο κυρίως από το γεγονός ότι δεν διατηρεί το υβριδικό σύστημα κίνησής του, αλλά αντίθετα κρατά μόνο τον V6 twin-turbo βενζινοκινητήρα, συνδυάζοντάς τον με ένα αγωνιστικό κιβώτιο 6 συγχρονισμένων σχέσεων, που στέλνει τη μη ανακοινώσιμη προς το παρόν δύναμή του, τους πίσω τροχούς.

Φυσικά, το αμάξωμά του έχει ενισχυθεί με όλα τα απαραίτητα περιμετρικά αεροδυναμικά βοηθήματα, μεγαλύτερες εισαγωγές, αγωνιστικούς τροχούς, αλλά και μεγάλων διαστάσεων πίσω αεροτομή.

Από εδώ και πέρα, οι μηχανικοί της Honda θα συνεχίσουν την εξέλιξη του αγωνιστικού, ώστε το Φθινόπωρο το NSX να ομολογκαριστεί επισήμως στην κατηγορία GT3 της FIA. Από το 2017, το ιαπωνικό supercar θα λάβει μέρος στο Αμερικάνικο Πρωτάθλημα GT3, στο οποίο σήμερα συμμετέχουν αγωνιστικές Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Porsche κ.λπ.
TAG