Microlino: Η θρυλική BMW Isetta επιστρέφει! (+video)

Η ελβετική εταιρεία Micro αναβιώνει μετά από 60 χρόνια τη BMW Isetta, λανσάροντας το επαναστατικό Microlino.
Η ελβετική εταιρεία κατασκευής πατινιών Micro παρουσιάζει το Microlino, ένα ηλεκτρικό super μίνι αυτοκίνητο με σχεδίαση που αποτελεί εξέλιξη της θρυλικής BMW Isetta της δεκαετίας του ’60!

Η σχεδίαση του Microlino έρχεται απευθείας από αυτή της
Isetta, περιλαμβάνοντας και την εμπρόσθια ανοιγόμενη πόρτα.
Σύμφωνα με τη Micro, το Microlino θα ξεκινήσει την κατασκευή του μέχρι τα τέλη του 2017 στην Κίνα, στη γραμμή παραγωγής της Kandi Technologies. Αρχικά, θα κατασκευαστούν μόνο 500 αυτοκίνητα, με την τιμή τους να κρατιέται κάτω από τα 10.000 ευρώ.

Ήδη η Micro έχει πουλήσει και τα 500 πρώτα αυτοκίνητα, ύστερα από την πρόσφατη παρουσίαση του όλου project στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές του μήνα.

Το Microlino χρησιμοποιεί για την κίνησή του έναν ηλεκτρικό
κινητήρα 20 ίππων, που προσφέρει 120 χλμ. αυτονομίας.
Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, ουσιαστικά το Microlino είναι ένα 4τράτροχο scooter με αμάξωμα το οποίο παραπέμπει άμεσα στη BMW Isetta του παρελθόντος, εξ ου και η είσοδος στο 2θέσιο εσωτερικό του γίνεται από τη μεγάλη μπροστινή πόρτα του – ακριβώς όπως και στην Isetta.

Για την κίνησή του φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 20 ίππων, ο οποίος προσδίδει τελική ταχύτητα 100 χλμ./ώρα. Το βάρους 400 κιλών υπέρ-μίνι αυτοκίνητο προσφέρει επίσης αυτονομία κίνησης περί τα 120 χλμ., μεταξύ των φορτίσεων των μπαταριών του.

Ένα στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αρχικά, ο εμπνευστής του Microlino και ιδιοκτήτης της Micro, o Ελβετός Wim Ouboter είχε απευθυνθεί στη BMW για την εξέλιξή του. Ωστόσο μετά την άρνηση των Βαυαρών, ο Ouboter συνεργάστηκε με την ιταλική Tazzari για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, φθάνοντας στο σήμερα και την επίσημη παρουσίαση της σύγχρονης Isetta.


Δείτε το επίσημο video του Microlino.


                    
TAG