Έρχεται το 2018 η νέα Maserati Alfieri!

Σε δύο χρόνια από σήμερα θα μπει στην παραγωγή η νέα Maserati Alfieri, βασισμένη σε ένα νέο πισωκίνητο δάπεδο.
Η Maserati ετοιμάζεται εντατικά για να βάλει στην παραγωγή το πανέμορφο πρωτότυπο Alfieri του 2014, με το νέο ιταλικό κουπέ να αναμένεται το 2018 βασισμένο πάνω σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα.

Με δυναμικούς V6 κινητήρες και εκδόσεις ισχύος από 410
έως και 520 ίππους θα λανσαριστεί η νέα Maserati Alfieri.
Η νέα πλατφόρμα της Maserati για την Alfirer, αλλά και την επόμενη γενιά της Maserati GranTurismo, θα έχει μια πιο σπορ αρχιτεκτονική σε σχέση με αυτές των Ghibli, Quattroporte και Levante. Θα έχει βέβαια πολλά κοινά στοιχεία με το πάτωμα της Ghibli, όμως θα χρησιμοποιεί ακόμη περισσότερο αλουμίνιο με στόχο πάντα τη μείωση του βάρους.

Στο πεδίο των κινητήρων, η νέα Maserati Alfieri θα λάβει έναν V6 βενζινοκινητήρα με τρεις εκδόσεις ισχύος στους 410, 450 και 520 ίππους, που θα στέλνει τη δύναμή του στους πίσω τροχούς του ιταλικού κουπέ. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Maserati, η Alfieri δεν θα έχει τετρακίνητη έκδοση.

Για το χρόνο παραγωγής της, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Maserati η Alfieri θα λανσαριστεί το 2018. Στο ενδιάμεσο έτος από το τωρινό, το 2017, η Maserati θα παρουσιάσει τη νέα γενιά της GranTurismo, που όπως προείπαμε θα βασιστεί στο ίδιο πάτωμα.

Πηγή: Drive.au
TAG