23 εκατομμύρια ευρώ για μια super συλλεκτική Ferrari 275 GTS/4 N.A.R.T. (+video)

Η τελευταία από τις μόνο 10 Ferrari 275 GTS/4 N.A.R.T.  που κατασκευάστηκαν, θα δημοπρατηθεί το Μάιο από τον οίκο Sotheby's.
Μια από τις πιο συλλεκτικές Ferrari όλων των εποχών θα τεθεί σε δημοπρασία από το γνωστό οίκο Sotheby's τον Μάιο, με τη Ferrari 275 GTS/4 N.A.R.T. του 1968 να αναμένεται να φθάσει στο αστρονομικό ποσόν των 23 εκατομμυρίων ευρώ!

Το αυτοκίνητο της δημοπρασίας βρίσκεται σε εξαιρετική
κατάσταση και φέρει τον αυθεντικό κινητήρα του 1968.
Η Ferrari 275 GTS/4 N.A.R.T. ήταν μια ειδική έκδοση της 275, που φτιάχτηκε ειδικά για τις Η.Π.Α. από τον επίσημο εισαγωγέα της Ferrari Luigi Chinetti, φέροντας το λογότυπο N.A.R.T., από τις λέξεις North American Racing Team.

Η συλλεκτική αυτή έκδοση της Ferrari 275 κατασκευάστηκε σε μόλις 10 μονάδες και έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τη συμμετοχή της στο φιλμ «Υπόθεση Τόμας Κράουν», με τον Στιβ ΜακΚουίν πίσω από το τιμόνι της.

Στο εσωτερικό, διακρίνονται οι πανέμορφες μπεζ δερμάτινες
επενδύσεις, οι οποίες τοποθετήθηκαν το 2009.
Το αυτοκίνητο της δημοπρασίας είναι το 10ο και τελευταίο που κατασκευάστηκε, αλλά και το μοναδικό που διατέθηκε στην Ευρώπη. Αν και αρχικά το χρώμα του ήταν γκρι, κατά τη διάρκεια του περάσματος των ετών απέκτησε το κόκκινο χρώμα που έχει και σήμερα, μαζί με το μπεζ δερμάτινο εσωτερικό του

Η ιστορία του αναφέρει ότι ο πρώτος του ιδιοκτήτης ήταν Ισπανός, ο οποίος στη συνέχεια πούλησε το αυτοκίνητο σε έναν Ελβετό συλλέκτη, που προχώρησε στην πρώτη του αναπαλαίωση. Στα μέσα του '90 η συλλεκτική αυτή Ferrari βρέθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2001 έγινε και η αλλαγή του χρώματός της. Το 2009, άλλαξαν και οι δερμάτινες επενδύσεις του εσωτερικού.

Πολύ σημαντικό στοιχείο που ανεβάζει την τιμή του, αποτελεί το γεγονός ότι διατηρεί τον αυθεντικό του V12 κινητήρα των 300 ίππων της Ferrari, που έρχεται επιπλέον με πιστοποίηση από το τμήμα Ferrari Classiche της ιταλικής φίρμας. 

Δείτε στο video τη συλλεκτική Ferrari 275 GTS/4 N.A.R.T.

                     
TAG