Έρχεται με 400 άλογα το νέο VW Golf R;

Στην παραγωγή φαίνεται ότι θα δούμε το VW Golf  R 400 Concept, με 400 άλογα και άκρως εκρηκτικές επιδόσεις.
Το 2014 η VW είχε εκπλήξει τους φίλους της αυτοκίνησης παρουσιάζοντας το πρωτότυπο Golf R 400 και πλέον, σήμερα, νέες πληροφορίες από το εξωτερικό, κάνουν λόγο για πέρασμα στην παραγωγή του πανίσχυρου αυτού Golf.

Το νέο super Golf θα παρουσιαστεί το Μάιο ή τον Ιούνιο, με
αφορμή τα φετινά 40 χρόνια από το πρώτο VW Golf GTI.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπεύθυνου Επικοινωνίας για τα Παγκόσμια Προϊόντα της VW, κ. Dominik Hoberg, η VW προετοιμάζει μια μεγάλη έκπληξη για να γιορτάσει τα 40 χρόνια από το πρώτο Golf GTI, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο είτε στην ετήσια συνάντηση των φίλων του GTI στο Wörthersee το Μάιο, είτε στο Φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood τον Ιούνιο.

Το νέο αυτό μοντέλο θα είναι κάτι «πολύ γρήγορο» σύμφωνα με τον κ. Hoberg και δημοσιεύματα από το εξωτερικό κάνουν λόγο ότι πιο πιθανή είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Golf R 400, που μας είχε δείξει η εταιρεία το 2014 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο.

O κινητήρας του πρωτότυπου που αναμένεται να δούμε και στο
μοντέλο παραγωγής, προέρχεται από το αγωνιστικό Polo WRC.
Το πρωτότυπο αυτό έφερε έναν 2λιτρο 4κύλινδρο TSI βενζινοκινητήρα προερχόμενο από το αγωνιστικό VW Polo WRC, με 400 άλογα ισχύος και 450 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο, αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG κιβώτιο, αλλά και την τετρακίνηση 4Motion, το πρωτότυπο απαιτούσε για το 0-100 χλμ./ώρα μόλις 3,9 δλ.

Πέρα πάντως από τον κινητήρα αυτό, δεν είναι απίθανο να δούμε στο Golf R 400 παραγωγής τον 2,5 λιτρο TSI 5κύλινδρο του Audi RS3, με ακόμη περισσότερα άλογα (420). Προς το παρόν, είμαστε σε φάση αναμονής για να δούμε τι μας ετοιμάζει η VW, θυμίζοντας παράλληλα, ότι μέχρι τα τέλη της χρονιάς έχουμε να δούμε και την ανανεωμένη γενιά του υπάρχοντος Golf.

Πηγή: drive.au
TAG