Στη Ρουμανία η παραγωγή του 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της Mercedes E-Class

Ξεκίνησε στο εργοστάσιο της θυγατρικής της Daimler στη Ρουμανία, η παραγωγή του 9G-TRONIC κιβωτίου της Mercedes E-Class.
Υπό την υψηλή επιστασία της Daimler, ξεκίνησε στη Ρουμανία και στο εργοστάσιο της θυγατρικής Star Assembly, η παραγωγή του νεότερου 9τάχυτου 9G-TRONIC αυτόματου κιβωτίου της Mercedes που εφοδιάζει τη νέα E-Class και τη GLE Coupe.

Η Star Assembly ιδρύθηκε το 2013 στην πόλη Sebes της Ρουμανίας και ξεκίνησε να κατασκευάζει το 5τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Daimler. Ένα χρόνο αργότερα, η θυγατρική των Γερμανών ξεκίνησε την παραγωγή του 7τάχυτο αυτόματου κιβώτιου της μάρκας και πλέον, εντάσσεται στην παραγωγή και το νεότερο 9άρι.

Το ξεκίνημα της παραγωγής του νέου κιβωτίου απαίτησε επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ από τη Daimler στη Ρουμανία και οδήγησε στη δημιουργία 1.000 επιπλέον θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο.

Το νέο 9τάχυτο κιβώτιο της Daimler είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή στην καινούργια Mercedes E-Class και στη GLE Coupe. Μέσα στα επόμενα χρόνια, το κιβώτιο αυτό θα το λάβουν όλες οι Mercedes που έχουν κινητήρα τοποθετημένο κατά μήκος, στοχεύοντας να συνδυάσουν την πολύ καλή απόδοση, με τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.
TAG