Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Ανανεωμένο Audi A3 και με 1.000άρη turbo 115 ίππων

Το ανανεωμένο Audi A3 είναι παρών, προσφέροντας πιο μοντέρνα εμφάνιση, νέους κινητήρες και high-tech συστήματα ασφάλειας.
Η Audi ανανεώνει μετά από 3 ½ χρόνια το A3, φρεσκάροντάς του την εμφάνιση, αλλά κυρίως, ενισχύοντας τη γκάμα των κινητήρων του προσθέτοντας στη γκάμα τον 1.000άρη turbo των 115 ίππων, αλλά και τον νεότερο 1,6 diesel με 110 άλογα.

Στο πίσω μέρος του ανανεωμένου Audi A3 ξεχωρίζουν τα
αλλαγμένα φωτιστικά σώματα και ο νέος διαχύτης.
Αισθητικά, το ανανεωμένο Audi A3 ξεχωρίζει κυρίως από τα νέα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες Xenon, την καινούργια γρίλια της μάσκας που έρχεται από το A4, αλλά και τον ανανεωμένο προφυλακτήρα. Πίσω, αλλάζουν τα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων, ενώ προστίθεται ένας πιο ευδιάκριτος διαχύτης.

Το εσωτερικό αναβαθμίζεται με την παρουσία του πλήρως
ψηφιακού πίνακα οργάνων Audi Virtual Cockpit.
Στο εσωτερικό, το μεγαλύτερο νέο έχει να κάνει με την προσθήκη (προαιρετικά) του πλήρους ψηφιακού, μεγέθους 12,3 ιντσών, πίνακα οργάνων Audi Virtual Cockpit, που έχουμε γνωρίσει στα Audi TT, Q7 και Α4, μαζί με νέο τριάκτινο τιμόνι, αλλά και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων Audi MMI.

Η γκάμα των κινητήρων αλλάζει πλήρως και έτσι, προστίθεται ως αρχική επιλογή ο νεότερος 1.000άρης TFSI 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 115 ίππων, μαζί με τον 1,4 TFSI με σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων και 150 ίππους, αλλά και έναν νέο 2λιτρο TFSI με 190 άλογα. Στους diesel, η γκάμα περιλαμβάνει τον επίσης νεότερο 1,6 TDI με 110 άλογα και τον 2λιτρο TDI με 150 ίππους.

Ανανέωση και για το κορυφαίο Audi S3, με πιο ισχυρό
2λιτρο TFSI βενζινοκινητήρα 310 ίππων.
Με αναβαθμίσεις έρχεται και το κορυφαίο Audi S3, που αποκτά 10 παραπάνω άλογα ισχύος για τον 2λιτρο TFSI κινητήρα του (310 συνολικά), αλλά και 20 Nm έξτρα ροπής (400 Nm). Συνεχίζει επίσης το υβριδικό Audi A3 e-tron με 204 άλογα, αλλά και το A3 g-tron με φυσικό αέριο και 1,4 TFSI βενζινοκινητήρα 110 ίππων.

Αρκετές είναι τέλος οι ενισχύσεις και στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας, με την παρουσία του εξελιγμένου Προσαρμοζόμενου Cruise Control, που σταματά και ξεκινά αυτόματα το αυτοκίνητο σε διαδοχικά σταματήματα όταν είναι παρόν το αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο S tronic.

Το ανανεωμένο Audi A3 θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του το Μάιο, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται στους ιδιοκτήτες του το καλοκαίρι. Η τιμή του στη Γερμανία έχει οριστεί από τα 23.300 ευρώ.