Το πρωτότυπο Toyota uBox είναι το όραμα της νέας γενιάς για το αυτοκίνητο του μέλλοντος (+video)

Με περίεργο σχήμα αλλά γεμάτο τεχνολογίες, η Toyota και το Πανεπιστήμιο Clemson δημιούργησαν το νέο uBox.
Η Toyota, μαζί με τους φοιτητές του τμήματος Αυτοκινητιστικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Clemson στις Η.Π.Α., δημιουργούν το πρωτότυπο uBox, το οποίο έχει κατασκευαστεί με βάση τα θέλω και της ανάγκες της νέας γενιάς αγοραστών.


Το uBox δημιουργήθηκε με βάση τις ανάγκες της νέας γενιάς,
ως μέρος του project του Πανεπιστημίου Deep Orange.
Το uBox δημιουργήθηκε μέσα σε ένα διάστημα 2 ετών και σχεδιαστικά, διαθέτει ένα υπερυψωμένο και μάλλον ιδιαίτερο αμάξωμα 1 όγκου με χαρακτηριστικά που δεν μοιάζουν με κάποιο άλλο αυτοκίνητο.

Για την κατασκευή του, έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικές δομές από ανθρακονήματα, μαζί με αρκετό αλουμίνιο. Επίσης, η οροφή του είναι εξ ολοκλήρου γυάλινη, ενώ οι πλαϊνές πόρτες ανοίγουν αντικριστά.

Στο εσωτερικό, υπάρχει η δυνατότητα 3D εκτύπωσης τμημάτων
του ταμπλό, ώστε να φτιάξει κανείς το εσωτερικό όπως επιθυμεί.
Στο εσωτερικό, το uBox προσφέρει αρκετές δυνατότητες διαφορετικής διαμόρφωσης των καθισμάτων, τα οποία είναι πλήρως μετακινούμενα πάνω σε ειδικές ράγες, αναδιπλούμενα, αλλά και αφαιρούμενα. Υπάρχουν επίσης και αρκετές παροχές ρεύματος 110 volt για σύνδεση οποιουδήποτε ηλεκτρικού εργαλείου ή ηλεκτρονικού gadget (λάπτοπ, φορτιστές κινητών, tablet κ.λπ.).

Αντικριστά ανοιγόμενες πλαϊνές πόρτες αποκαλύπτουν ένα
εσωτερικό με πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης.
Επιπλέον των παραπάνω, το εσωτερικό μπορεί να εξατομικευθεί μέσω μιας ειδικής online κοινότητας, όπου οι πιθανοί ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου θα μπορούν να μοιραστούν τα σχέδιά τους για τους αεραγωγούς, το ταμπλό και το εσωτερικό των θυρών, ώστε στη συνέχεια να τα «κατεβάσουν» και να τα φτιάξουν μόνοι τους μέσω 3D εκτύπωσης.

Στον τομέα της κίνησής του, η Toyota ανακοινώνει ότι το uBox είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο, χωρίς να αποκαλύπτει περαιτέρω στοιχεία για αυτό, τονίζοντας ωστόσο ότι προσφέρει μια άκρως διασκεδαστική οδηγική εμπειρία.

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον του, φυσικά και δεν υπάρχουν σχέδια παραγωγής του, από τη στιγμή που το uBox ήταν ουσιαστικά το προϊόν του project Deep Orange του Πανεπιστημίου Clemson και της Toyota, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα των φοιτητών να εμπλακεί σε όλα τα στάδια εξέλιξης και κατασκευής ενός οχήματος με βάση τα θέλω τους, από την αρχική έρευνα αγοράς, μέχρι την πλήρη κατασκευή του.

Δείτε στο video περισσότερες λεπτομέρειες για το Toyota uBox.

                      
TAG