Με 1.200άρη turbo 110 και 130 ίππων το ανανεωμένο Citroen C4 Picasso

Με ενισχυμένη γκάμα κινητήρων, αλλά και ελαφρώς ανανεωμένη εμφάνιση παρουσιάζεται το ανανεωμένο Citroen C4 Picasso.
Η Citroen ανανεώνει το C4 Picasso και το Grand C4 Picasso στο αισθητικό τους κομμάτι, αλλά κυρίως, ενισχύει τη γκάμα των μηχανικών τους συνόλων με τα νεότερα turbo μοτέρ 1,2 λίτρων με 110 και 130 ίππους.

Εξωτερικά, μόνο κάποιες αλλαγές στο εμπρόσθιο τμήμα και
λιγότερο στο πίσω, μας φέρνει το ανανεωμένο C4 Picasso.
Ξεκινώντας με τη σχεδίαση, αρχικά θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το C4 Picasso μαζί με το 7θέσιο Grand Picasso έχουν το ίδιο, ιδιαίτερο εμπρόσθιο τμήμα, όπου ξεχωρίζουν τα διπλά ανεξάρτητα φωτιστικά σώματα, με περισσότερο χρώμιο. Αντίστοιχα πιο πολύ χρώμιο συναντούμε στα πλαίσια των προβολέων ομίχλης.

Στη γκάμα τοθ C4 Picasso συνεχίζει η μακρύτερη έκδοση
του Grand C4 Picasso με 7θέσιο εσωτερικό.
Στο πίσω τμήμα των δύο πολυχρηστικών οι αλλαγές είναι πολύ μικρές και αφορούν σε ένα φρεσκάρισμα του προφυλακτήρα μαζί με την προσθήκη μιας χρωμιωμένης λωρίδας στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Τέλος, υπάρχουν νέες 17άρες ζάντες αλουμινίου και τρία νέα εξωτερικά χρώματα.

Στους κινητήρες, η προσθήκη στη γκάμα του νεότερου 1,2 λίτρων turbo PureTech βενζινοκινητήρα με 110 και 130 ίππους, όπως προείπαμε είναι το κυριότερο νέο στοιχείο των Picasso (η έκδοση με τα 110 άλογα θα είναι μόνο στο 5θέσιο C4 Picasso), με το πρώτο μοτέρ να συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό και το δεύτερο με 6άρι αυτόματο κιβώτιο.

Διευρυμένη συνδεσιμότητα προσφέρει στο εσωτερικό το νέο
σύστημα πολυμέσων με καινούργια 7 ιντσών οθόνη αφής.
Ενίσχυση συναντούμε και στο πεδίο των συστημάτων ασφαλείας, με παρόντα να είναι τα συστήματα Προειδοποίησης Ακούσιας Εξόδου από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας, Προειδοποίησης για ύπαρξη οχήματος στο «τυφλό σημείο», Ενεργού Cruise Control με δυνατότητα πλήρους στάσης, Αυτόματου φρεναρίσματος κ.λπ.

Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πολυμέσων, με νέα 7 ιντσών οθόνη αφής και καινούργιους 3D χάρτες για το σύστημα πλοήγησης, το οποίο λειτουργεί και μέσω φωνητικών εντολών.

Τέλος η Citroen δηλώνει ότι στο ανανεωμένο C4 Picasso έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην άνεση των επιβατών μέσω 4 τομέων όπως, η κορυφαία ηχομόνωση και η απουσία εξωτερικών κραδασμών κραδασμοί, η ευκολία στη χρήση των διακοπτών και οι πρακτικές θέσεις και θήκες, η παρουσία περισσότερων ψηφιακών ευκολιών και ο σωστός φωτισμός της καμπίνας.
TAG