Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Στην Ευρώπη το νέο μεσαίο SUV Ford Edge

Μόνο με diesel κινητήρες και τετρακίνηση έρχεται το μεσαίο SUV Ford Edge στις αγορές της Ευρώπης.
Η Ford έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της νέας ευρωπαϊκής έκδοσης του μεσαίου SUV της Edge, το οποίο αναμένεται να δούμε και στη χώρα μας μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

Το Ford Edge σχεδιαστικά διαθέτει μια επιβλητική,
αλλά και με σπορτίφ στοιχεία, παρουσία.
Το νέο Edge θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας των SUV της Ford και θα είναι διαθέσιμο με δύο diesel κινητήρες 2,0 TDCi. Ο πρώτος, διαθέτει μονή υπερτροφοδότηση και έχει ονομαστική ισχύ 180 ίππων, ενώ ο δεύτερος διαθέτει διπλό turbo και 210 άλογα.

Ο κινητήρας των 180 ίππων συνδυάζεται αποκλειστικά με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 9,9 δλ. με τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα, ενώ ο ισχυρότερος διαθέτει το αυτόματο 6τάχυτο κιβώτιο PowerShift, με 0-100 χλμ./ώρα σε 9,4 δλ. και τελική ταχύτητα 211 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση και για τις δύο εκδόσεις βρίσκεται στα 5,8 λτ./100 χλμ.

Το εσωτερικό ακολουθεί στοιχεία σχεδίασης που συναντούμε
και στο Ford Mondeo, διαθέτοντας επιπλέον αρκετή τεχνολογία.
Η Ford θα προσφέρει το Edge αποκλειστικά τετρακίνητο, με το σύστημα τετρακίνησης Ford Intelligent All-Wheel Drive, το οποίο μοιράζει αυτόματα έως και σε ποσοστό 50:50 τη διαθέσιμη ροπή στους δύο άξονες.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει στον τομέα της ηχομόνωσης και του θορύβου που φθάνει στο εσωτερικό, ώστε, ύστερα από μια σειρά από επεμβάσεις στο αμάξωμα, αλλά και μέσω του συστήματος Active Noise Control, οι επιβάτες του Edge να έχουν ένα όσο το δυνατόν πιο άνετο και «ήσυχο» ταξίδι.

Τέλος, η Ford προσφέρει το Edge και με τη νεότερη έκδοση του συστήματος πολυμέσων SYNC2, ενώ το αυτοκίνητο εφοδιάζεται ούτε λίγο ούτε πολύ, με 18 διαφορετικά συστήματα τεχνολογίας που φροντίζουν για την όσο το δυνατόν υψηλότερη ασφάλεια των επιβατών του.