Αποκάλυψη της μίας και μοναδικής Aston Martin Vantage GT12 Roadster!

Η Aston Martin δημιούργησε για έναν απαιτητικό πελάτη τη μία και μοναδική Vantage GT12 Roadster, η οποία παίρνει τη θέση της στην ιστορία της βρετανικής μάρκας ως ένα από τα πιο extreme «ανοιχτά» της μοντέλα.

Η νέα Aston Martin Vantage GT12 Roadster βασίζεται πάνω στην αντίστοιχη κουπέ έκδοση της Vantage GT12, που είναι μια ειδική έκδοση του βρετανικού κουπέ, η οποία κατασκευάστηκε σε μόνο 100 μονάδες για χρήση σε πίστα.

Η νέα «ανοιχτή» έκδοση δημιουργήθηκε από την Aston Martin και το ειδικό τμήμα εξατομίκευσης «Q» της εταιρείας μέσα σε μόνο 9 μήνες, ύστερα από την απαίτηση ενός και μόνο πελάτη.

Όπως και η κουπέ, έτσι και αυτή διαθέτει τον ίδιο V12 ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 600 ίππων της Aston Martin, συνδυάζοντάν το με ένα στήσιμο, που την καθιστά έτοιμη για χρήση σε πίστα.

Διαθέτει επίσης ειδική εξωτερική βαφή και εσωτερικές επενδύσεις, πλήρη εξάτμιση τιτανίου, εξωτερικά αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακονήματα, αλλά και νέα εισαγωγή από μαγνήσιο με νέα γεωμετρία.

Σημαντικό στοιχείο για την Aston Martin αποτελεί και το γεγονός ότι η νέα Vantage GT12 Roadster αποτελεί και το πρώτο αυτοκίνητο του τμήματος Q της εταιρείας που φτιάχνεται κατά παραγγελία (μέχρι σήμερα ο κάτοχος μιας Aston μπορούσε να επιλέξει άλλα χρώματα, επενδύσεις κ.λπ.), ξεκινώντας έτσι μια νέα εποχή εξατομίκευσης και σε επίπεδο κατασκευής μοναδικών εκδόσεων-αυτοκινήτων, με το ανάλογα πάντα αντίτιμο...
TAG