Αποκάλυψη της νέας πιστάδικης McLaren 570S Sprint (+video)

Φτιαγμένη για χρήση σε πίστα, η νέα McLaren 570S Sprint είναι η πιο hardcore έκδοση του μικρότερου κουπέ της εταιρείας.
Η McLaren παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood την ολοκαίνουργια 570S Sprint, η οποία φέρει όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις ώστε να αποτελέσει την έκδοση για χρήση σε πίστα του βρετανικού κουπέ.

Η McLaren έχει προσδώσει στο αμάξωμα της 570S Sprint μια
αγωνιστική εμφάνιση, όπως αντίστοιχα και στο εσωτερικό.
Η νέα McLaren 570S Spint βασίζεται πάνω στην «απλή» 570S, διαθέτοντας τον ίδιο 3,8 λίτρων twin-turbo V8 βενζινοκινητήρα, που συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο SSG. Παρότι η βρετανική φίρμα δεν ανακοίνωσε την ισχύ του, αναμένεται με βάση την ονοματολογία της McLaren, η απόδοση του κινητήρα αυτού να παραμείνει στα 570 άλογα.

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν αρκετές βελτιώσεις και αλλαγές στο αμάξωμα σε σχέση με τις υπόλοιπες 570S, αφού η νέα McLaren 570S Spint διαθέτει κατ' αρχάς πιο αγωνιστική εμφάνιση, με πιο επιθετικό εμπρόσθιο σπόιλερ, καινούργιο προφυλακτήρα για καλύτερη αεροδυναμική, πλαϊνές ποδιές, πίσω τεραστίων διαστάσεων αεροτομή και νέα εμπρόσθια γρίλια από την αγωνιστική 650S GT3.

Ανάρτηση, κιβώτιο, φρένα και τροχοί έχουν αναβαθμιστεί
για να προσφέρουν το μέγιστο μέσα στην πίστα.
Ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει την πιο hardcore McLaren 570S σε πορτοκαλί ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα των υπολοίπων εκδόσεων του κουπέ, συνδυάζοντάς το με ειδικά αγωνιστικά αυτοκόλλητα της MSO (McLaren Special Operations). Αλλαγμένοι είναι και οι τροχοί, με ζάντες μαγνησίου και σλικ ελαστικά της Pirelli, ενώ η ανάρτηση έρχεται και με αγωνιστικό σύστημα αερανάρτησης.

Στο εσωτερικό η McLaren έχει αφαιρέσει αρκετά στοιχεία του θαλάμου για να ελαφρώσει την 570S Sprint, ενώ έχει τοποθετήσει αγωνιστικών προδιαγραφών rollcage, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων και σύστημα πυρόσβεσης. Προαιρετικά μπορεί να τοποθετεί και κάθισμα για το συνοδηγό.

Η McLaren δεν έχει ομολογκάρει την 570S Spint για να συμμετάσχει σε κάποιο αγωνιστικό Πρωτάθλημα, ωστόσο για όποιον ενδιαφέρεται, το αυτοκίνητο μπορεί να παραγγελθεί και με βάση τις προδιαγραφές της GT4 κατηγορίας της FIA. Το κόστος του νέου κουπέ είναι 148.000 λίρες στη Μεγάλη Βρετανία (193.000 ευρώ) και οι πρώτες παραδόσεις του θα ξεκινήσουν το 2017.

Δείτε στο video σε δράση τη νέα McLaren 570S Sprint.

           
TAG