Ανανέωση για το Suzuki SX4 S-Cross και με 1.000άρη turbo κινητήρα (+video)

Με νέο turbo 1.000άρη βενζινοκινητήρα και διαφορετικό εμπρόσθιο τμήμα παρουσιάστηκε το ανανεωμένο Suzuki SX4.
Η Suzuki αποκάλυψε επίσημα την ανανεωμένη γενιά του SX4 S-Cross, με αλλαγμένο εμπρόσθιο τμήμα, αλλά και νέους turbo βενζινοκινητήρες 1,0 και 1,4 λίτρων με 112 και 140 ίππους αντίστοιχα.

O 1,0 λτ. turbo βενζινοκινητήρας έχει ισχύ 112 ίππων, ενώ
υπάρχει και ο 1,4 λτ. turbo των 140 ίππων του Suzuki Vitara.
Ειδικά για τους κινητήρες, η Suzuki εφοδιάζει το ανανεωμένο SX4 S-Cross για πρώτη φορά με τον 3κύλινδρο Boosterjet (turbo) βενζινοκινητήρα του 1,0 λίτρου με 112 ίππους ισχύος και 170 Nm ροπής, αλλά και με τον 4κύλινδρο Boosterjet (turbo) βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων και 140 ίππων, με 220 Nm ροπής. Στις diesel επιλογές παραμένει ο 1,6 λτ. DDiS 4κύλινδρος κινητήρας με ισχύ 120 ίππων και ροπή 320 Nm.

Για τον 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα υπάρχει 5άρι μηχανικό κιβώτιο ή 6τάχυτο αυτόματο και αποκλειστικά κίνηση στους εμπρός τροχούς. Στον 1,4 λίτρων turbo βενζινοκινητήρα και τον 1,6 λίτρων diesel το κιβώτιο είναι είτε μηχανικό 6 σχέσεων, είτε αυτόματο, ίδιων σχέσεων. Ο 1.400άρης συνδυάζεται μόνο με κατ' επιλογή τετρακίνηση, ενώ στο diesel η τετρακίνηση είναι προαιρετική.

Στο εσωτερικό, υπάρχει μια νέα οθόνη αφής για το σύστημα
πολυμέσων στην κονσόλα, αλλά και πιο ποιοτικά υλικά.
Από εκεί και πέρα, εκτός των κινητήρων το ανανεωμένο Suzuki SX4 S-Cross άλλαξε αρκετά στο εμπρόσθιο τμήμα του, αποκτώντας μια νέα χρωμιωμένη γρίλια, αλλαγμένα φώτα με λαμπτήρες ημέρας LED, αλλά και επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν τα ελαφρώς διαφοροποιημένα φανάρια, ενώ υπάρχουν και νέα σχέδια τροχών 17 ιντσών.

Στο εσωτερικό, η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με την παρουσία της νέας οθόνης αφής 7 ιντσών (προέρχεται από το Vitara) στο κέντρο της κονσόλας, ενώ υπάρχει περισσότερο χρώμιο στις επενδύσεις, αλλά και υλικά με βελτιώσεις στο πεδίο της απτής ποιότητας.

Ως προς τη διάθεσή του, το ανανεωμένο Suzuki SX4 S-Cross αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές στα τέλη του Σεπτεμβρίου, την ίδια στιγμή που θα κάνει το ντεμπούτο του και στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, που ξεκινά εκείνη την περίοδο.

Δείτε το πρώτο επίσημο video του ανανεωμένου Suzuki SX4 S-Cross.

         
TAG