Οι Ειδικές Δυνάμεις των Η.Π.Α. επιλέγουν Toyota!

Οι Ειδικές Δυνάμεις των Η.Π.Α. επέλεξαν 556 οχήματα κυρίως Toyota Land Cruiser και Hilux για να κινούνται σε εχθρικό έδαφος.
Η Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων των Η.Π.Α. δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Toyota και επιλέγει 556 Toyota Land Cruiser (της σειράς 70) και Hilux, αλλά και λιγότερα Ford Ranger, για να δημιουργήσει έναν νέο στόλο ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων, που θα χρησιμοποιηθούν σε εχθρικό έδαφος για τις επικοινωνίες μεταξύ των στρατευμάτων.

Τα 556 οχήματα θα διασκευαστούν ριζικά εκτός από το
 αμάξωμα, για να μην τραβούν την προσοχή (φωτό: Hilux).
Πρόκειται για ένα νέο σχέδιο των Ειδικών Δυνάμεων των Η.Π.Α., σύμφωνα με το οποίο η Battele Memorial θα διασκευάσει τα παραπάνω οχήματα ενισχύοντάς τα με ειδική θωράκιση, φρένα, αναρτήσεις, τροχούς, ελαστικά run-flat και προηγμένα συστήματα παρακολούθησης και επικοινωνίας, χωρίς όμως να αλλάζει καθόλου την εμφάνισή τους.

Στόχος είναι τα 556 αυτά οχήματα να αποτελέσουν μέσα μεταφοράς και επικοινωνίας των Ειδικών Δυνάμεων των Η.Π.Α. μέσα σε εχθρικό έδαφος, χωρίς όμως να τραβούν καθόλου την προσοχή όπου κινούνται.

Το ενδιαφέρον στοιχείο στο όλο σχέδιο είναι ότι μεταξύ των αυτοκινήτων που επιλέχθηκαν βρίσκεται και το Toyota Hilux, ένα αυτοκίνητο το οποίο στην Αμερική δεν διατίθεται καθόλου, όμως σε πολλές περιοχές του κόσμου εχθρικές προς τις Η.Π.Α., το Hilux είναι πολύ δημοφιλές εξ ου και η επιλογή του.

Για την ολοκλήρωση του όλου έργου διασκευής των οχημάτων θα απαιτηθούν 5 χρόνια και θα δαπανηθούν 170 εκατομμύρια δολάρια από την κυβέρνηση των Η.Π.Α., με προοπτική περαιτέρω επέκτασής του για άλλα 2 χρόνια, μετά το τέλος της διασκευής των 556 αυτοκινήτων.

TAG