Μετά από 11 χρόνια η Mercedes πάει για να πάρει το στέμμα των πωλήσεων από τη BMW!

Φαίνεται ότι το 2016 θα έχουμε μια μεγάλη αλλαγή στην κατηγορία των πολυτελών εταιρειών, αφού μετά και τις πωλήσεις του 7μήνου, η Mercedes δείχνει ικανή για πρώτη φορά μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, να κατακτήσει αυτή την πρώτη θέση της χρονιάς έναντι της κραταιάς BMW.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία η Mercedes αυτή τη στιγμή προηγείται παγκοσμίως στην πολυτελή κατηγορία με 1,17 εκατομμύρια αυτοκίνητα και αύξηση πωλήσεων 12% σε σχέση με το 2015.

Η BMW ακολουθεί με 30.000 αυτοκίνητα λιγότερα και αύξηση 5,6% σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ στην τρίτη θέση η Audi έχει σημειώσει 1,1 εκατομμύρια πωλήσεις (+5,2%).

Εάν τελικά συνεχιστεί έτσι η χρονιά και η Mercedes ολοκληρώσει το 2016 με την πρώτη θέση στις πολυτελείς εταιρείες, τότε για πρώτη φορά από το 2005 η BMW θα χάσει την πρωτιά.

Οι λόγοι της επιτυχίας της Mercedes έχουν να κάνουν από τη μια με την πολύ καλή πορεία των crossover της, που έχουν ενισχυθεί με την άφιξη της GLC, αλλά και από την άλλη, με την ενίσχυση των πωλήσεών της από το λανσάρισμα της νέας E-Class.

Από την άλλη η BMW βρίσκεται σε φάση αλλαγής τόσο της Σειρά 5 (η νέα θα έρθει του χρόνου), όσο και της Σειρά 3 (θα παρουσιαστεί λίγο μετά την «5άρα»), με τους αναλυτές της παγκόσμιας αγοράς να εκτιμούν ότι δύσκολα θα καταφέρει τελικά να ξεπεράσει τη Mercedes και να διατηρήσει την πρωτιά της και το 2016.
TAG