Η Renault για πρώτη φορά περνά στη 2η θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη

Με άξονα την επιτυχία στις πωλήσεις των SUV του Captur, η Renault πέρασε 2η πίσω από τη VW στις πωλήσεις στην Ευρώπη.
Με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη, η VW κρατά με άνεση την πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη, όμως από εκεί και πίσω υπάρχει μάχη μεταξύ της Renault και της Ford, με τη γαλλική εταιρεία να περνά για πρώτη φορά μέσα στο έτος στη δεύτερη θέση της χρονιάς.

Τρίτη θέση για τη Ford (φωτό Fiesta), η οποία ακολουθεί
πλέον στο 6μηνο τη Renault με διαφορά 29.000 αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των πωλήσεων, η VW διατηρείται πρώτη στο πρώτο 6μηνο της χρονιάς στην Ευρώπη με 909.470 αυτοκίνητα, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,7% σε σχέση με πέρσι.

Στη δεύτερη θέση όμως βρέθηκε για πρώτη φορά η Renault με 595.316 αυτοκίνητα και μεγάλη αύξηση πωλήσεων 15%, ξεπερνώντας τη μέχρι πρότινος δεύτερη Ford και αφήνοντάς την στην τρίτη θέση, με 565.879 πωλήσεις (+5% σε σχέση με πέρσι).

Ο λόγος της επιτυχίας της Renault έχει να κάνει με την πολύ καλή πορεία των SUV της και ιδίως με την πορεία κορυφής του Captur, που έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 117.989 αυτοκίνητα στο 6μηνο όντας με άνεση στην πρώτη θέση της κατηγορίας των μικρών SUV, αλλά και στη δεύτερη θέση γενικά των SUV, απειλώντας ακόμη και το κραταιό Nissan Qashqai (125.829 πωλήσεις).

Πολύ καλά τα έχει πάει και το μικρομεσαίο SUV Kadjar που πάντως λανσαρίστηκε μέσα στη χρονιά (70.857 πωλήσεις), ενώ πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο της μάρκας στην Ευρώπη παραμένει το Clio με 171.087 ταξινομήσεις.
TAG