Η Mercedes αποκαλύπτει το Van του μέλλοντος! (+video)

Με την ονομασία «Vision Van», το νέο πρωτότυπο της Mercedes μας δίνει μια πρώτη γεύση για ένα πλήρως ηλεκτρικό Van που θα δούμε στο μέλλον από την εταιρεία, το οποίο αλλάζει τον τρόπο διανομής και παράδοσης των προϊόντων.

Το Vision Van είναι ένα πρωτότυπο που αποτελεί μέρος του νέου προγράμματος «adVANce» της εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο η Mercedes θα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις τελευταίας τεχνολογίας, που αφορούν στη μεταφορά προϊόντων εντός και εκτός πόλης.

Εξ ου για παράδειγμα και το πρωτότυπο Vision Van, είναι το πρώτο Van το οποίο συνδέεται πλήρως ψηφιακά με τους ανθρώπους και όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη διανομή των προϊόντων, από το κέντρο διανομής όπου τα πάντα φορτώνονται αυτόνομα, μέχρι τον τελικό παραλήπτη.

Έτσι, το πρωτότυπο διαθέτει έναν πλήρως αυτόματο χώρο φόρτωσης, με ενσωματωμένα ειδικά drones, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν από αέρα προϊόντα βάρους έως και 2 κιλών σε μια απόσταση έως και 10 χλμ. από το Van, χωρίς να απαιτείται η εμπλοκή του ανθρώπου.

Ένα ακόμη πρωτοποριακό στοιχείο του πρωτότυπου είναι το εσωτερικό του από το οποίο απουσιάζουν το τιμόνι, τα πεντάλ ή η κεντρική κονσόλα, αφού όλοι οι χειρισμοί οδήγησης γίνονται μέσω ενός joystick στα αριστερά του οδηγού.

Παράλληλα  μέσω του μεγάλου ψηφιακού πίνακα οργάνων στο ταμπλό, το Van «επικοινωνεί» με τον οδηγό του ειδοποιώντας τον π.χ. για την ύπαρξη ενός ανθρώπου ή ποδηλάτου στην πορεία του, ενώ ακριβώς από πίσω από τη θέση του οδηγού υπάρχει και ένας ψηφιακός πίνακας πληροφόρησης για όλη τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής, το που πρέπει να παραδοθεί και ποιο πακέτο κ.λπ.

Τέλος, ένα τόσο προηγμένο πρωτότυπο δεν θα μπορούσε παρά να είχε για την κίνησή του ηλεκτρικό σύστημα, που αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 100 ίππων, ο οποίος χαρίζει αυτονομία έως και 270 χλμ.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του νέου πρωτότυπου Van της Mercedes.

       
TAG