Μια μοναδική Alfa Romeo Tipo B P3 για πώληση στο Παρίσι

Μια ιστορική αγωνιστική Alfa Romeo Tipo B P3 θα τεθεί σε δημοπρασία τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Παρίσι, με το πραγματικά σπάνιο αυτό μοντέλο να αναμένεται να πιάσει μια τιμή μεταξύ 3,6 και 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Alfa Romeo P3 ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’30, έχοντας κατακτήσει μια σειρά από νίκες στους πλέον γνωστούς αγώνες της εποχής.

Το αυτοκίνητο της δημοπρασίας έχει κατασκευαστεί το 1934 και για την κίνησή του διαθέτει τον 2,9 λίτρων 8κύλινδρο κινητήρα της Alfa Romeo, ενώ διαθέτει έναν εμπρός άξονα με ανεξάρτητη ανάρτηση Dubonnet (Ντυμπονέ) και πίσω ανάρτηση με ανεστραμμένα τεταρτο-ελλειπτικά φύλλα σούστας – μια διάταξη από τις πιο σπάνιες της εποχής.

Μάλιστα, η εν λόγω Tipo B P3 είναι η δεύτερη από τις μόλις 9 όμοιες που κατασκευάστηκαν από την Alfa Romeo, τονίζοντας ακόμη περισσότερο τη σπανιότητά της.


Περισσότερα για το αυτοκίνητο θα γνωρίζουμε μέσα στο επόμενο διάστημα (πόσα χλμ. έχει, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της, το ιστορικό του κ.λπ.), έως και τη δημοπράτησή του από τον RM Sotheby’s το Φεβρουάριο.
TAG