Νέα πρωτότυπα Mazda MX-5 RF Kuro και MX-5 Speedster Evolution στη SEMA

Η Mazda παρουσιάζει στη φετινή Έκθεση Βελτιώσεων SEMA του Λας Βέγκας όχι ένα, αλλά δύο πρωτότυπα MX-5, που στόχο έχουν να τονίσουν ακόμα περισσότερο τα σπορ οδικά χαρακτηριστικά του ιαπωνικού ρόουντστερ.

Το πρώτο εκ των δύο νέων πρωτότυπων ονομάζεται «MX-5 RF Kuro» και βασίζεται πάνω στην έκδοση RF του MX-5 με την αναδιπλούμενη targa οροφή, έχοντας τονισμένη εμφάνιση και πιο σπορ ανάρτηση και φρένα.

Έτσι, το πρωτότυπο έρχεται με την ρυθμιζόμενη αγωνιστική ανάρτηση και τα ενισχυμένα φρένα με δαγκάνες της Brembo από το αγωνιστικό MX-5 Global Cup, ενώ διαθέτει νέα εξάτμιση της OpenFlash Performance, 17άρες ζάντες επίσης από το αγωνιστικό MX-5 και ειδικό μαύρο μεταλλικό χρώμα.


Το δεύτερο πρωτότυπο Mazda MX-5, είναι το MX-5 Speedster Evolution που είχαμε δει ως «Speedster» στην περσινή SEMA, όμως με περαιτέρω μειωμένο βάρος κατά 45 κιλά, ζυγίζοντας κατά συνέπεια μόνο 898 κιλά συνολικά.

Για να επιτύχουν τη μείωση του βάρους οι άνθρωποι της Mazda αφαίρεσαν ό,τι είχε απομείνει από το ταμπλό στο εσωτερικό και αντικατέστησαν τα όργανά του με μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη, ενώ τα μπροστινά Brembo φρένα αντικαταστάθηκαν με τα ελαφρύτερα φρένα των MX-5 Sport & Grand Touring.

Ακόμη και η μπαταρία αντικαταστάθηκε με μια νέα που ζυγίζει μόνο 2 κιλά. Φυσικά, το πρωτότυπο διατηρεί μια σπορ υπόσταση διαθέτοντας τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση του αγωνιστικού MX-5, αλλά και σλικ αγωνιστικά ελαστικά.


Προς το παρόν, το πρωτότυπο αυτό χρησιμοποιείται για να αποδειχθεί στην πράξη το τι μπορεί να γίνει στο πεδίο της ελάφρυνσης για το MX-5, χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποια σκέψη για παραγωγή.


TAG