Με 367 άλογα η νέα Mercedes-AMG GLE 43!

Η Mercedes αποκαλύπτει τη νέα AMG GLE 43, η οποία με 367 άλογα ισχύος και 520 Nm ροπής, έρχεται για να τοποθετηθεί στη γκάμα ακριβώς κάτω από την κορυφαία Mercedes-AMG GLE 63 των 585 ίππων.

Η νέα Mercedes-AMG GLE 43 προς το παρόν τουλάχιστον θα αποτελέσει προνόμιο μόνο της αγοράς των Η.Π.Α., αντικαθιστώντας από τις αρχές του 2017 την Mercedes GLE 400 των 333 ίππων.

Για την κίνησή της, η νέα έκδοση της GLE διαθέτει τον γνωστό V6 3λιτρο biturbo βενζινοκινητήρα της Mercedes, ο οποίος με τη βοήθεια της AMG έρχεται για να προσφέρει 367 άλογα ισχύος και 520 Nm ροπής.

Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με τετρακίνηση, αλλά και με το αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic της γερμανικής φίρμας για να προσφέρει γρήγορες επιδόσεις, όπως π.χ. 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ./ώρα) σε 5,6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.

Φυσικά, η AMG έχει φροντίσει ώστε να προσφερθεί στη νέα επιλογή της Mercedes GLE μια πιο σπορ ανάρτηση, αναβαθμισμένα φρένα, πιο γρήγορη κρεμαγιέρα, αλλά και μια διακριτικά σπορ εμφάνιση.

Στο εσωτερικό, προαιρετικά προσφέρονται τα πιο σπορ καθίσματα της AMG, υπάρχουν στάνταρ νέα paddles αλλαγής ταχυτήτων πίσω από το τιμόνι, αλλά και μια σειρά από επιπλέον στοιχεία άνεσης (θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, πανοραμική οροφή κ.λπ.).


Αναβαθμισμένη είναι τέλος η φαρέτρα των συστημάτων ασφαλείας του αυτοκινήτου, με την παρουσία μιας σειράς από νέες τεχνολογίες, μεταξύ των οποίων και σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης σε ταχύτητες έως 200 χλμ./ώρα, αλλά και αυτόνομο φρενάρισμα με ταχύτητα έως και 50 χλμ./ώρα, να ξεχωρίζουν.


TAG