Η Toyota παρουσιάζει ένα Land Cruiser με 2.000 άλογα! (+video)

Θέλοντας να τονίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον σπορ χαρακτήρα της μάρκας, η Toyota παρουσιάζει επίσημα στην Έκθεση Βελτιώσεων της SEMA στο Λας Βέγκας ένα από τα πιο extreme SUV στην ιστορία, το νέο Toyota Land Speed Cruiser των 2.000 ίππων!

Το πραγματικά εντυπωσιακό αυτό SUV που έκλεψε τις εντυπώσεις στη SEMA, βασίζεται πάνω στο πλαίσιο του Land Cruiser και το αμάξωμά του, όμως ο κινητήρας του είναι μια super βελτιωμένη έκδοση του 5,7 λίτρων V8 βενζινοκινητήρα της Ιαπωνικής φίρμας.

Με την προσθήκη δύο τεραστίων διαστάσεων τουρμπινών (στο μέγεθος μπάλας βόλεϊ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Toyota), αλλά και μια σειράς άλλων βελτιώσεων, το μοτέρ αυτό έχει καταφέρει να βγάλει πάνω από 2.000 άλογα ισχύος.

Παράλληλα, μέσω και ενός νέου αυτόματου αγωνιστικού κιβωτίου από την ATI performance, το μοναδικό αυτό Toyota Land Cruiser έρχεται για να προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις, έχοντας τελική ταχύτητα 354 χλμ./ώρα, την οποία θα ζήλευαν πολλά supercars!

Φυσικά, ένα τόσο extreme SUV δεν θα μπορούσε να μην έχει και μια σειρά από άλλες βελτιώσεις και αλλαγές που του επιτρέπουν να «βάλει κάτω» όλη αυτή τη δύναμη, όπως την νέα χαμηλωμένη ανάρτηση, το ειδικό αεροδυναμικό καπό με έξτρα εισαγωγή για τον κινητήρα, αλλά και επιπλέον αεροτομές, σπόιλερ, νέους τροχούς, «γυμνωμένο» εσωτερικό κ.λπ.


Σύμφωνα μάλιστα με τον Τεχνικό Διευθυντή της Toyota Αμερικής, κ. Τσακ Γουέιντ, κάθε ένα εξάρτημα του Land Cruiser έχει αλλάξει, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα δύναμης και απόδοσης του πραγματικά εκρηκτικού αυτού Land Cruiser.

Δείτε το βίντεο της Toyota για το Land Speed Cruiser.

       
TAG