Με αναδιπλούμενη targa οροφή το νέο Mazda MX-5 RF

Με μεταλλική αναδιπλούμενη targa οροφή λανσάρεται το Mazda MX-5 RF, ως εναλλακτική της έκδοσης με την υφασμάτινη οροφή.
Η Mazda αποκάλυψε τη νέα έκδοση του MX-5 με μεταλλική οροφή, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία ανοίγει χωρίς τις πλαϊνές κολώνες, σε ένα ιδιαίτερο αλλά όμορφο, τύπου targa αμάξωμα.

Το τμήμα της οροφής πάνω από τα καθίσματα ανοίγει
ηλεκτρικά, με τις κολώνες να επανέρχονται στη θέση τους.
Το νέο Mazda MX-5 RF όπως ονομάζεται το μοντέλο, σε σχέση με το γνωστό MX-5 με την υφασμάτινη οροφή διαθέτει μια ηλεκτρικά ανοιγόμενη μεταλλική οροφή, που ανοίγει μόνο στο τμήμα της πάνω από τα καθίσματα, με τις πλαϊνές κολώνες να επαναφέρονται στη θέση τους μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του ανοίγματος.

Με την οροφή κλειστή, το νέο Mazda MX-5 RF δείχνει ως
ένας άκρως ελκυστικός compact κουπέ μοντέλο.
Συνολικά, η όλη διαδικασία απαιτεί 12 δλ. χρόνου και μπορεί να γίνει και με ταχύτητες έως 10 χλμ./ώρα. Με το τμήμα της οροφής ανοικτό, το MX-5 RF προσφέρει τον ίδιο περιορισμένο χώρο αποσκευών 130 λίτρων με το MX-5 με την υφασμάτινη οροφή.

Σχεδιαστικά, με την οροφή στη θέση της, το MX-5 RF διαθέτει μια αρκετά ελκυστική, κουπέ εικόνα, ενώ η Mazda έχει δημιουργήσει ειδικά για το αυτοκίνητο και ένα πολυτελές γκρι χρώμα τριπλής επίστρωσης.

Από πλευράς κινητήρων, το νέο Mazda MX-5 RF θα συνδυαστεί με τους ίδιους Skyactiv-G κινητήρες βενζίνης 1,5 λίτρων και 2,0 λίτρων του MX-5, οι οποίοι μπορούν να συνδυαστούν είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε για πρώτη φορά με αυτόματο κιβώτιο επίσης 6 σχέσεων. 
TAG