Με αναδιπλούμενη targa οροφή το νέο Mazda MX-5 RF

Η Mazda αποκάλυψε τη νέα έκδοση του MX-5 με μεταλλική οροφή, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία ανοίγει χωρίς τις πλαϊνές κολώνες, σε ένα ιδιαίτερο αλλά όμορφο, τύπου targa αμάξωμα.

Το νέο Mazda MX-5 RF όπως ονομάζεται το μοντέλο, σε σχέση με το γνωστό MX-5 με την υφασμάτινη οροφή διαθέτει μια ηλεκτρικά ανοιγόμενη μεταλλική οροφή, που ανοίγει μόνο στο τμήμα της πάνω από τα καθίσματα, με τις πλαϊνές κολώνες να επαναφέρονται στη θέση τους μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του ανοίγματος.

Συνολικά, η όλη διαδικασία απαιτεί 12 δλ. χρόνου και μπορεί να γίνει και με ταχύτητες έως 10 χλμ./ώρα. Με το τμήμα της οροφής ανοικτό, το MX-5 RF προσφέρει τον ίδιο περιορισμένο χώρο αποσκευών 130 λίτρων με το MX-5 με την υφασμάτινη οροφή.

Σχεδιαστικά, με την οροφή στη θέση της, το MX-5 RF διαθέτει μια αρκετά ελκυστική, κουπέ εικόνα, ενώ η Mazda έχει δημιουργήσει ειδικά για το αυτοκίνητο και ένα πολυτελές γκρι χρώμα τριπλής επίστρωσης.

Από πλευράς κινητήρων, το νέο Mazda MX-5 RF θα συνδυαστεί με τους ίδιους Skyactiv-G κινητήρες βενζίνης 1,5 λίτρων και 2,0 λίτρων του MX-5, οι οποίοι μπορούν να συνδυαστούν είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε για πρώτη φορά με αυτόματο κιβώτιο επίσης 6 σχέσεων. 
TAG