Επίσημη παρουσίαση της νέας Mercedes GLC Coupe

Πιστή στις εξαγγελίες της, η Mercedes παρουσίασε επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης τη νέα GLC Coupe, η οποία έρχεται για να φέρει μια νέα, ακόμη πιο στιλάτη αύρα στην κατηγορία των μεσαίων κουπέ crossover.

H Mercedes GLC Coupe θα τεθεί αντιμέτωπη με τη BMW X4 και σχεδιαστικά, βασίζεται πάνω στη GLC (από τη μεσαία κολώνα και εμπρός), αλλά και στη μεγαλύτερη GLE Coupe, που της χαρίζει το ίδιο κουπέ πίσω τμήμα, αλλά και τα μακρόστενα όμορφα φωτιστικά.

Στο πεδίο των διαστάσεων, η νέα GLC Coupe έχει μήκος 4.730 χλστ., όντας μακρύτερη κατά 74 χλστ. σε σχέση με την GLC, ενώ είναι κοντύτερη σε ύψος κατά 39 χλστ. Για το λόγο αυτό αλλά και λόγω της κλίσης της οροφής της, αναμένεται να προσφέρει λιγότερο χώρο για τα κεφάλια των πίσω καθήμενων, ενώ και το πορτ-μπαγκάζ μειώνεται στα 491 λίτρα (-59 λτ.).

Οι κινητήρες της, ξεκινούν με τον 2λιτρο diesel των 170 και 204 ίππων στις GLC 220 d 4MATIC Coupe και 250 d 4MATIC Coupe, ενώ καταλήγουν στον 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα των 211 ίππων της GLC 250 4MATIC Coupe.

Λίγο καιρό μετά το λανσάρισμά της το Φθινόπωρο, θα προστεθούν και άλλοι κινητήρες στη γκάμα, ενώ θα υπάρχει και υβριδική έκδοση 320 ίππων (GLC 350 e 4MATIC Coupe), αλλά και η κορυφαία GLC 43 AMG Coupe των 367 ίππων.

Στο πεδίο της ανάρτησης, η Mercedes θα προσφέρει τη GLC Coupe με στάνταρ την πιο σπορ ανάρτηση, που συνδυάζεται με ένα πιο άμεσο και γρήγορο τιμόνι σε σχέση με αυτό της GLC. Θα υπάρχουν και επιλογές με αναρτήσεις που διαθέτουν ρυθμιζόμενα αμορτισέρ ή/και αερανάρτηση.
TAG