Έρχεται την Τετάρτη το νέο κουπέ-crossover της Mercedes!

Λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα της, η Mercedes μας δίνει μια πρώτη γεύση για το ποιόν της νέας GLC Coupe.
Η νέα GLC Coupe, το ολοκαίνουργιο μεσαίο κουπέ-crossover της Mercedes θα παρουσιαστεί επίσημα στις 23 Μαρτίου, ωστόσο σήμερα, δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο σκίτσο της και μάλιστα στην top έκδοση AMG 43.

Η Mercedes GLC Coupe θα βασιστεί πάνω στην GLC,
όντας ουσιαστικά η νέα κουπέ εκδοχή της.
Βασισμένη πάνω στη Mercedes GLC, η νέα GLC Coupe θα είναι το πρώτο μεσαίο κουπέ-crossover στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας, το οποίο θα τεθεί αντιμέτωπο με τη BMW X4.

Το αυτοκίνητο, αναμένεται να χαρακτηριστεί από το ξεχωριστό του στυλ και ιδίως, την α λα κουπέ σχεδίαση του πίσω τμήματος. Ήδη, από το πρώτο επίσημο σκίτσο, μπορούμε να διακρίνουμε τις ρέουσες γραμμές του αμαξώματος, που μας προϊδεάζει για κάτι άκρως ενδιαφέρον σχεδιαστικά.

Όμως, το σκίτσο της Mercedes μας αποκαλύπτει και κάτι ακόμη για το νέο μοντέλο, και πιο συγκεκριμένα για την επικείμενη άφιξη της top έκδοσης Mercedes-AMG GLC 43 Coupe.

Πρόκειται για την κουπέ «αδελφή» της Mercedes-AMG GLC 43 που μας έδειξε η εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία θα εφοδιαστεί με τον ίδιο 3λιτρο V6 bi-turbo βενζινοκινητήρα των 367 ίππων.

Σε συνδυασμό με την τετρακίνηση 4MATIC της AMG και το κιβώτιο 9 σχέσεων 9G-TRONIC, οι επιδόσεις αναμένονται ιδιαίτερα καυτές. Φυσικά, η έκδοση αυτή της GLC Coupe θα έχει και όλες τις απαραίτητες σπορ βελτιώσεις σε εμφάνιση, αναρτήσεις, φρένα και τιμόνι.

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα επίσημα στοιχεία για τη νέα Mercedes GLC Coupe, αλλά και φυσικά την εμφάνισή της, θα μας τα αποκαλύψει η γερμανική εταιρεία στις 23 Μαρτίου, όταν και το νέο γερμανικό μοντέλο παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.
TAG