Νέα Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC με 367 ίππους

H Mercedes λανσάρει την πρώτη AMG έκδοση της GLC, με τη νέα Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC των 367 ίππων, να έρχεται για να πάρει τη θέση της στη γκάμα, ως η πιο σπορ επιλογή του γερμανικού μεσαίου SUV.

Η νέα επιλογή στη γκάμα της GLC εντάσσεται στη νέα σειρά «43» των AMG εκδόσεων της Mercedes, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη C 43 Coupe. Ο κινητήρας της είναι ένας twin-turbo 3λιτρος V6 με 367 ίππους και 520 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με την πιο σπορ έκδοση του αυτόματου κιβώτιου 9G-TRONIC της εταιρείας.

Επιπλέον αυτών η νέα GLC 43 διαθέτει την 4MATIC τετρακίνηση της Mercedes, που στέλνει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα (αναλογία: 31:69), ενώ εφοδιάζεται στάνταρ και με την αερανάρτηση Air Body Control, με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Πιο σπορ ρυθμίσεις διαθέτει και το τιμόνι μεταβαλλόμενης υποβοήθησης, ενώ ενισχυμένα είναι και τα φρένα με 4πίστονες δαγκάνες εμπρός.

Στο πεδίο των επιδόσεων, τα νούμερα που ανακοινώνει η Mercedes είναι πολύ γρήγορα, αφού για το 0-100 χλμ./ώρα η νέα GLC 43 απαιτεί 4,9 δλ., ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Ενισχυμένη έρχεται και η εμφάνιση της νέας σπορ Mercedes GLC, με αλλαγμένο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές, πλευρικά σπόιλερ και πίσω διαχύτη με 4πλες εξατμίσεις. Καινούργιοι είναι και οι τροχοί 19 ιντσών.

Ολοκληρώνοντας με το εσωτερικό, η AMG έχει προσδώσει στη GLC 43 ένα πιο σπορ τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα και επένδυση με μισό δέρμα-μισό σουέντ, σπορ καθίσματα με κόκκινες ραφές, αλλά και έναν επίσης πιο σπορ πίνακα οργάνων.
TAG