Η Porsche αποκαλύπτει το δικό της αγωνιστικό υπερόπλο

Μετά την προχθεσινή παρουσίαση του νέου Audi R18, σειρά παίρνει η Porsche για να παρουσιάσει το δικό της κορυφαίο αγωνιστικό πρωτότυπο 919 Hybrid, που θα διεκδικήσει και πάλι τον τίτλο του Πρωταθλητή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής.

Η Porsche θυμίζουμε ότι πέρυσι ήταν η Πρωταθλήτρια στη φημισμένη σειρά αγώνων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν. Οι Γερμανοί, φιλοδοξούν και φέτος να κατακτήσουν τον τίτλο, με τη νέα 919 Hybrid LMP1.

Το νέο αγωνιστικό πρωτότυπο έρχεται για να προσαρμοστεί στους νέους κανονισμούς του πρωταθλήματος, όντας το μοναδικό που συγκαταλέγεται στην κατηγορία των 8 Megajoules, βάσει της οποίας μεγαλύτερο ποσοστό της δύναμής του πρέπει να προέρχεται από άλλη πηγή πλην του βενζινοκινητήρα του.

Κατά συνέπεια, η ισχύς του turbo 2λιτρου V4 μοτέρ του έχει μειωθεί κάτω από τους 500 ίππους, με τους μηχανικούς της Porsche να προσθέτουν 2 νέα Συστήματα Ανάκτησης Ενέργειες, ένα τοποθετημένο εμπρός που ανακτά ενέργεια κατά την πέδηση και ένα πίσω, που χρησιμοποιεί την πίεση των καυσαερίων για να ανακτήσει επιπλέον ενέργεια.

Η ενέργεια των δύο συστημάτων αποθηκεύεται στις μπαταρίες ιόντων-λιθίου και στη συνέχεια, παρέχεται στον εμπρόσθιο άξονα με μέγιστη ισχύ που ξεπερνά τους 400 ίππους, αυξάνοντας έτσι τη συνδυαστική ισχύ του υβριδικού συστήματος κίνησης ακόμη και πάνω από τους 900 ίππους.

Φυσικά, εκτός του συστήματος κίνησης, οι μηχανικοί της Porsche έχουν προβεί σε αλλαγές και στην αεροδυναμική της 919 Hybrid, με αντίστοιχες βελτιώσεις και σε στοιχεία όπως η πρόσφυση, το κράτημα και τα γενικότερα οδικά και οδηγικά της χαρακτηριστικά.
TAG