Αυτό είναι το νέο Subaru Impreza!

H Subaru παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης τη νέα γενιά του Impreza σε 5θυρη και σεντάν έκδοση, με το νέο μοντέλο να είναι το πρώτο Subaru που θα βασιστεί πάνω στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα της εταιρείας.

Το νέο Impreza έχει μεγαλώσει σε όλες τις διαστάσεις του σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ παράλληλα, έρχεται και πάλι με την τετρακίνηση Symmetrical All-Wheel Drive της Subaru.

Σχεδιαστικά, το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται αρκετά μοντέρνο και δυναμικό, παρότι η έκδοση παραγωγής δεν είναι τόσο εντυπωσιακή, όσο μας είχαν προϊδεάσει τα πρωτότυπα που είχαν προηγηθεί.

Στα υπόλοιπα στοιχεία του μοντέλου, η υιοθέτηση της ολοκαίνουργιας πλατφόρμας της Subaru έχει συμβάλει στη βελτίωση κατά 70% της ακαμψίας του αυτοκινήτου, με το νέο αμάξωμα να μπορεί να απορροφήσει 40% περισσότερη ενέργεια σύγκρουσης σε σχέση με το προηγούμενο.

Επίσης, έχει μειωθεί η απόσταση από το έδαφος του κέντρου βάρους του αυτοκινήτου, ενώ πολλές βελτιώσεις έχουν γίνει και στην ανάρτησή του (π.χ. καλύτερο δέσιμο κατά 50% με νέες αντιστρεπτικές), προσφέροντας περισσότερη σταθερότητα και άνεση στο ταξίδι.

Στους κινητήρες, τόσο το 5θυρο νέο Impreza όσο και το σεντάν, συνδυάζονται με τον 2λιτρο boxer βενζινοκινητήρα των 152 ίππων (+4 αλογα) της Subaru, ο οποίος έχει αποκτήσει και άμεσο ψεκασμό. Αποκλειστική επιλογή κιβωτίου είναι αυτή του CVT Lineartronic με 7 προεπιλεγμένες σχέσεις.

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό τέλος, εκεί συναντούμε μια εντελώς νέα και σαφώς πιο μοντέρνα εικόνα από πριν, με την καινούργια οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων Starlink να ξεχωρίζει στο κέντρο της κονσόλας. Η Subaru υπόσχεται και σημαντική βελτίωση στην απτή ποιότητα.
TAG