Μια BMW M1 βρέθηκε σε γκαράζ μετά από 34 ολόκληρα χρόνια!

Έχοντας κατασκευαστεί σε 453 μονάδες, η BMW M1 είναι μια από τις πιο σπάνιες BMW που έχουν κυκλοφορήσει και πλέον, μια από αυτές βρέθηκε παρατημένη σε γκαράζ μετά από 34 ολόκληρα χρόνια.

Η εν λόγω BMW M1 ανακαλύφθηκε από τον Γερμανό έμπορο BMW «Mint Classics» σε ένα γκαράζ στην Ιταλία, έχοντας κατασκευαστεί το 1981 και ακινητοποιηθεί μόλις ένα χρόνο αργότερα!

Μάλιστα, τα χιλιόμετρα που έχει κάνει το αυτοκίνητο είναι μόνο 7.392 και φυσικά, περιλαμβάνει όλα τα αυθεντικά του τμήματα, αλλά και τα εργοστασιακά του ελαστικά.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, η κόκκινη αυτή BMW M1 δεν είχε μεγάλες απώλειες και φθορές, αφού κυρίως διάφορα αντικείμενα που είχε τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης της και πολύ σκόνη, κάλυπταν το εσωτερικό και το αμάξωμά της.

Έτσι, αναμένεται να μην είναι πολύ δύσκολο το έργο της αναπαλαίωσής της και σίγουρα, περιμένουμε πολύ σύντομα να την δούμε πάλι σε κατάσταση που θα μπορεί να βγει και πάλι στο δρόμο.

Θυμίζουμε ότι η M1 δημιουργήθηκε από τη BMW για αγωνιστική χρήση και ότι από τις 453 συνολικά που κατασκευάστηκαν, οι 20 ήταν αγωνιστικές, με τις υπόλοιπες να είναι οι εκδόσεις δρόμου του μοντέλου, που παρήχθησαν για να πάρουν έγκριση τα αγωνιστικά.


Το αυτοκίνητο ήταν χειροποίητο, κατασκευαζόταν αποκλειστικά από το αγωνιστικό τμήμα της BMW και έφερε έναν 6κύλινδρο κινητήρα 3,5 λίτρων με ισχύ 273 ίππων. Οι αγωνιστικές M1 είχαν turbo και περί τα 850 άλογα.
TAG