Τέλος τα diesel στην Αθήνα μέχρι το 2025!

Στην παγκόσμια Σύνοδο κορυφής των Δημάρχων από 40 πόλεις όλου του κόσμου στο Μεξικό, ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης μαζί με τους δημάρχους του Παρισιού, της Μαδρίτης και της Πόλης του Μεξικού, δεσμεύτηκε ότι θα απαγορεύσει μέχρι το 2025 τα diesel στην Αθήνα!

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Καμίνη, στόχος του είναι εκτός από τα diesel, να απαγορευτούν ολοκληρωτικά όλα τα αυτοκίνητα από το κέντρο της Αθήνας μέσα στα επόμενα χρόνια, ενώ παράλληλα κάλεσε την Κυβέρνηση να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της με βάση τις διεθνείς συμφωνίες για τη δράση στο πεδίο του περιβάλλοντος και να συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια καθαρισμού του αέρα που αναπνέουμε.

Από την πλευρά της, η Anne Hidalgo, δήμαρχος του Παρισιού, δήλωσε ότι δεν πρέπει να ανεχόμαστε πλέον την μόλυνση του αέρα και τα προβλήματα στην υγεία-θανάτους που αυτή επιφέρει, ενώ κάλεσε όλους τους κατασκευαστές οχημάτων να τεθούν στο πλευρό των δημάρχων στην προσπάθειά τους για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας.

Επιπλέον των παραπάνω, οι δήμαρχοι των τεσσάρων πόλεων δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την ανάπτυξη των οχημάτων με εναλλακτικές μορφές καυσίμων, αλλά και των υποδομών για το ποδήλατο και το περπάτημα στην πόλη τους.
TAG