Στρατιωτικό Land Rover Defender για 17.000 ευρώ!

Ποιός είπε ότι η απόκτηση ενός στρατιωτικού οχήματος είναι όνειρο θερινής νυχτός; Πάρτε για παράδειγμα αυτό το Defender του βρετανικού στρατού, το οποίο πωλήθηκε για 17.000 ευρώ σε άψογη σχεδόν κατάσταση.

Το συγκεκριμένο Land Rover Defender 110 Tithonus (όνομα εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία) ανακατασκευάστηκε από την βρετανική κυβέρνηση το 2008 και πωλήθηκε μέσω δημοπρασίας του eBay αντί τελικού ποσού 17.057 ευρώ.

Στην περιγραφή του μοντέλου αναφέρεται ότι έχει κατασκευαστεί το 1986 (ανακατασκευή το 2008) και έχει διανύσει περίπου 100.000 χιλιόμετρα, όμως ο αγοραστής του τονίζει ότι δεν έχει καλοριφέρ κάτι που μάλλον είναι πρόβλημα για ένα αυτοκίνητο με αποσπώμενη οροφή.

Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζει ένας πετρελαιοκινητήρας 2,5 λίτρων, ο οποίος συνεργάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, το οποίο στέλνει τη δύναμη και τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου.


Όπως μπορούμε να δούμε και από τις εικόνες του, η κατάστασή του είναι συνολικά εξαιρετική για την ηλικία και τη χρήση του από το στρατό. Επίσης, η συγκεκριμένη έκδοση με την ονομασία «Tithonus» είχε παραχθεί σε πολύ λίγα αντίτυπα, κάτι που ανεβάζει τη συλλεκτική αξία του αυτοκινήτου.
TAG