Nismo έκδοση και για το ηλεκτρικό Nissan Note!

Φαίνεται ότι το αγωνιστικό κομμάτι Nismo της Nissan δεν είναι υπεύθυνο μόνο για τις πιο γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της εταιρείας, αφού πλέον η Nissan μας παρουσιάζει μια Nismo έκδοση και για την πιο οικολογική, ηλεκτρική έκδοση του Note.

Το Nissan Note e-Power είναι η νέα ηλεκτρική έκδοση του μικρού ιαπωνικού MPV που λανσαρίστηκε πριν 1 μήνα στην Ιαπωνία, έχοντας έναν ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων που ευθύνεται για την κίνησή του, αλλά και έναν 1.200άρη βενζινοκινητήρα 79 ίππων, που χρησιμοποιείται μόνο για να παράγει ενέργεια που «γεμίζει» τις μπαταρίες του οχήματος.

Το ηλεκτρικό Note δεν είναι προγραμματισμένο να έρθει στην Ευρώπη, αλλά προσφέρεται μόνο στην Ιαπωνία και πλέον, το αυτοκίνητο αποκτά και την πιο σπορ του έκδοση με την ονομασία της Nismo.

Έτσι, το νέο Nissan Note e-Power Nismo έρχεται με ένα εξωτερικό bodykit που του χαρίζει μια άκρως επιθετική εμφάνιση, το οποίο αποτελείται από πιο δυναμικούς προφυλακτήρες, ο πίσω και με μεγάλο διαχύτη, μια νέα μεγάλη αεροτομή, πλαϊνά σπόιλερ, ειδικά φώτα LED ημέρας, αλλά και δίχρωμες ζάντες 16 ιντσών.

Υπάρχει επίσης στο εσωτερικό ένα νέο σπορ τιμόνι με αλκαντάρα και επίπεδο κάτω τμήμα, αλουμινένια πεντάλ, σπορ καθίσματα με σουέντ και κόκκινες ραφές, αλλά και επενδύσεις στο ταμπλό και την κονσόλα σε κόκκινο χρώμα, μαζί με λογότυπα «Nismo».

Η Nismo έχει επέμβει και στην ανάρτηση του αυτοκινήτου χαρίζοντάς της πιο σφιχτή ρύθμιση, ενώ υπάρχει μια νέα μεταβαλλόμενη ηλεκτρική κρεμαγιέρα, αλλά και στο πίσω μέρος, μια ψευδο-απόληξη εξάτμισης με διάμετρο 85 χλστ.

Στο πεδίο του κινητήρα, η Nissan δεν έχει αλλάξει κάτι εκτός μόνο από μια νέα ρύθμιση στη λειτουργία του, που δίνει μια πιο σπορ αίσθηση κατά την επιτάχυνση, ενώ του επιτρέπει να κάνει και περισσότερη ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση.


Το νέο Nissan Note e-Power Nismo ξεκίνησε ήδη τις πωλήσεις του στην αγορά της Ιαπωνίας, έχοντας ως κόστος 2.458.080 γεν (19.900 ευρώ). Είναι η ακριβότερη έκδοση στη γκάμα του μικρού ιαπωνικού MPV.
TAG