Έτσι θα είναι οι μελλοντικές compact Mercedes!

Η Mercedes μας αποκαλύπτει το πως θα είναι στο μέλλον τα μικρότερα μοντέλα της, παρουσιάζοντας το νέο πρωτότυπο γλυπτό Aesthetics A, σε συνέχεια των αντίστοιχων πρωτότυπων Aesthetics No 1 (2010), Aesthetics No2 και Aesthetics No125 (2011), αλλά και Aesthetics S (2012).

Το νέο γλυπτό της Mercedes αποτελεί την πρώτη αποκάλυψη για το design των νέων Mercedes A-Class, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake και GLA. Μαζί με την επόμενη CLS, αλλά και 2 ακόμη νέων compact μοντέλων, τουλάχιστον 8 νέα αυτοκίνητα θα λάβουν το design τους από το Aesthetics A.

Σύμφωνα με τη Mercedes το νέο πρωτότυπο γλυπτό μας αποκαλύπτει την εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας «Sensual Purity» της εταιρείας, η οποία θα χαριστεί από απλούστερες γραμμές, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι θα αφεθεί στην άκρη ο αισθητικός δυναμισμός.

Έτσι, χαρακτηριστικό στοιχείο του Aesthetics A, που θα ακολουθηθεί και στα μοντέλα παραγωγής, είναι στο πλάι η νέα γραμμή-νεύρο που ενώνει τα εμπρόσθια με τα πίσω φώτα και αποτελεί το μοναδικό ουσιαστικά νεύρο όλου του πλαϊνού τμήματος.


Στο εμπρόσθιο τμήμα από την άλλη, ο δυναμισμός εκφράζεται περισσότερο μέσω της νέας μάσκας, με μεγάλο το αστέρι της εταιρείας και κάθετες γρίλιες, που παραπέμπει σε αυτή της κορυφαίας Mercedes-AMG GT R. Το καπό, έχει επίσης από την πλευρά του περισσότερες νευρώσεις, που τονίζουν την όλη παρουσία του αυτοκινήτου.
TAG