Με 1.000άρη turbo 100 ίππων το καινούργιο Kia Picanto!

H Kia έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία του νέου Picanto που θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η ύπαρξη του νέου 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα των 100 ίππων για την πιο σπορ έκδοση GT-Line.

Για πρώτη φορά λοιπόν το μικρότερο Kia θα έρθει με έναν turbo βενζινοκινητήρα, με το 1,0 T-GDI μοτέρ να έχει ονομαστική απόδοση 100 ίππων και 172 Nm ροπής. Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται είναι 5τάχυτο μηχανικό, προσφέροντας 0-100 χλμ./ώρα σε 10,1 δλ. και τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.

Εκτός αυτού του μοτέρ η Kia θα προσφέρει το νέο Picanto και με έναν 1,0 λτ. MPI βενζινοκινητήρα 67 ίππων (96 Nm ροπής), ο οποίος θα έχει εκπομπές CO2 μόνο 89 γρ./χλμ. Θα υπάρχει επίσης και ένας 1,25 λίτρων κινητήρας βενζίνης με 84 άλογα.

Αμφότερα τα μοτέρ αυτά θα συνδυαστούν με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ ειδικά για την έκδοση με τον 1,25 λίτρων βενζινοκινητήρα θα υπάρχει επιλογή και για 4άρι αυτόματο κιβώτιο.

Εκτός τώρα των κινητήρων, από πλευράς διαστάσεων το νέο Kia Picanto θα έχει το ίδιο ακριβώς μήκος με το προηγούμενο (3.595 χλστ.), όμως το μεταξόνιό του θα είναι 15 χλστ. πιο μακρύ (2,4 μέτρα).

Η Kia έχει κάνει πολύ δουλειά στην ενίσχυση του αμαξώματός του ώστε το Picanto να είναι το πιο ασφαλές μίνι της εταιρείας, ενώ υπάρχουν και βελτιώσεις στην ανάρτηση (πιο άκαμπτες αντιστρεπτικές, νέος και πιο ελαφρύς πίσω ημιάκαμπτος άξονας) για να προσφερθεί μια πιο ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά.

Στο ίδιο μήκος κύματος έρχεται και η πιο γρήγορη κατά 13% κρεμαγιέρα, η οποία έχει μόνο 2,8 στροφές από άκρη σε άκρη. Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στο πεδίο της ηχομόνωσης, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος και οι κραδασμοί.


Στο εσωτερικό, το νέο στοιχείο αποτελεί η οθόνη αφής 7,0 ιντσών για το σύστημα infotainment, με 3D σύστημα πλοήγησης και πλήρεις δυνατότητες συνδεσιμότητας. Υπάρχουν επίσης στοιχεία όπως πίσω κάμερα οπισθοπορείας και βάση για ασύρματη φόρτιση smartphone, τα οποία για πρώτη φορά συναντούμε στην κατηγορία.
TAG