Πωλείται για 11,7 εκατ. ευρώ η μια και μοναδική Ferrari FXX με άδεια για χρήση σε δρόμο!

Η Ferrari FXX κατασκευάστηκε σε 38 μόλις μονάδες ώστε να αποτελέσει την απόλυτη Ferrari για την πίστα, όμως μόνο μια από αυτές διασκευάστηκε για χρήση σε δρόμο και πλέον, το αυτοκίνητο βρίσκεται προς πώληση στη Μεγάλη Βρετανία.

Η πραγματικά μοναδική αυτή Ferrari βγήκε από το εργοστάσιο της εταιρείας το 2007, όμως η μετατροπή της σε αυτοκίνητο δρόμο έγινε το 2015 από την ίδια την ιταλική φίρμα.

Για να μπορέσει αυτή η FXX να κυκλοφορήσει στο δρόμο απαιτήθηκαν αρκετές αλλαγές και έτσι, η Ferrari την εφοδίασε με πιο «μαλακή» ανάρτηση με ρυθμιζόμενη απόσταση από το έδαφος, πίσω φώτα φρένων και φλας αλλαγής πορείας, ελαστικά για χρήση στο δρόμο, κόρνα, μεγάλη σκάλα φώτων και χειρόφρενο.

Ο 6,3 λίτρων ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας παρέμεινε -ευτυχώς- χωρίς κάποια διαφοροποίηση, προσφέροντας 850 καθαρόαιμους ίππους. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο συγχρονιζέ αγωνιστικού τύπου κιβώτιο, που βοηθά ώστε οι επιδόσεις να είναι απλά καταιγιστικές (π.χ. τελική ταχύτητα 400 χλμ./ώρα και 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δλ.!).

Σήμερα, η πραγματικά μοναδική αυτή Ferrari βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία και πωλείται αντί ποσού 9.999.999 λιρών (11,7 εκατομμύρια ευρώ) από την εταιρεία Amari.


Τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει είναι μόλις 2.092 και όλα τα τμήματά της είναι τα απολύτως αυθεντικά, αφού δεν έχει γίνει καμία απολύτως μετατροπή από τον πρώτο ιδιοκτήτη της.

Δείτε εδώ την αγγελία πώλησης αυτής της Ferrari FXX.
TAG