Πωλείται μια πολύ σπάνια BMW M3 E36 Lightweight με μόνο 161 χιλιόμετρα!

Προς πώληση βρίσκεται στις Η.Π.Α. μια από τις πιο σπάνιες BMW M3 της δεκαετίας του '90, η περίφημη M3 Lightweight που δημιουργήθηκε ώστε η BMW να προσφέρει μια πιο ελαφριά εκδοχή της ισχυρότερης «3άρας» με στόχο την αγωνιστική χρήση.

Η M3 Lightweight βασίστηκε πάνω στη σειρά E36 του μοντέλου της BMW και κατασκευάστηκε το 1995 σε σχεδόν 125 μονάδες (δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής της αριθμός).

Για να την ελαφρύνει σε σχέση με τις υπόλοιπες M3, η BMW αφαίρεσε αρκετό από το ηχομονωτικό της υλικό, το air condition και το ραδιόφωνο, την επένδυση του χώρου αποσκευών, ενώ τα καθίσματα ήταν υφασμάτινα (και όχι δερμάτινα) και υπήρχε και μια ειδική ταπετσαρία στο δάπεδο.

Παράλληλα, στις πόρτες τα πλαίσια ήταν από αλουμίνιο, υπήρχαν ειδικές επενδύσεις από ανθρακονήματα στην κονσόλα, αλλά και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου BMW M 17 ιντσών. Συνολικά, η M3 E36 Lightweight ήταν 91 κιλά πιο ελαφριά από μια «απλή» BMW M3 Lightweight.

Όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ήταν λευκά και έφεραν ειδικά αυτοκόλλητα στα χρώματα της BMW M στο αμάξωμά τους, ενώ είχαν στο πίσω μέρος και μια μεγάλη αεροτομή. Επίσης, η BMW είχε αφαιρέσει και τον περιοριστή ταχύτητας.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο αυτοκίνητο που πωλείται στις Η.Π.Α., όπως μπορείτε να δείτε και στην αγγελία πώλησής του, η χρήση που του έχει γίνει είναι απλά η λιγότερη δυνατή, αφού το οδόμετρό του γράφει μόνο 100 μίλια (161 χιλιόμετρα).


Αυτή τη στιγμή, στην online δημοπρασία στην οποία πωλείται η τιμή της εν λόγω M3 Lightweight έχει φτάσει στα 132.000 δολάρια, μετά από 12 προσφορές. Με δύο μόνο μέρες να απομένουν για το τέλος της δημοπρασίας, είμαστε εν αναμονή για να δούμε πόσο τελικά θα πωληθεί αυτό το πραγματικό διαμάντι.
TAG